Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Brighton & Hove Albion 1-3
Den negativa trenden fortsätter

Manchester United lyckades inte välta Brighton & Hove Albion hemma på Old Trafford under lördagen. Ett effektivt bortalag straffade ett ineffektivt hemmalag. Trenden pekar fortsatt neråt för Erik ten Hags gäng.  

i gårdagens införrapport nämnde jag att det här med små marginaler är ett svårt uttryck att ta till sig. Det går emellertid inte att komma ifrån att det är mycket som inte går Uniteds väg just nu. Brighton gjorde mål på sina chanser och United hade avslut i kryssribban, och mål som dömdes bort.

Spelet var emellertid inte så dåligt som resultatet vittnar om, men det är alldeles för mycket som inte klaffar för tillfället.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 5

0-3-målet såg inte otagbart ut, men svårt att göra så mycket på de första. Tre insläppta är ändå inte acceptabelt.

Diogo Dalot: 6

Bra koll på Mitoma och tog sig ofta förbi som motståndare på högerkanten. Har kanske spelat till sig platsen där ute för en tid framåt.

Victor Lindelöf: 5

Gjorde vissa bra grejer men på det stora hela ingen att hålla i handen där bak. Samarbetet med Martinez när det ska försvaras är inte fläckfritt.

Lisandro Martinez: 5

Utbytt 85’. 1 assist. Blandade och gav en hel del. Offensivt inte mycket att klaga på, men övertygar inte i andra änden. Säljer sig enkelt på andra målet.

Sergio Reguilon: 7

Utbytt 85’. En stark debut av spanjoren, trots resultatet. Kombinerade bra med Rashford emellanåt och tog sig till många inlägg efter bra förarbeten . Gjorde det bra defensivt också. Bäst i United idag.

Stark debut av Reguilon idag. 

Scott McTominay: 5

Utbytt 85’. Fick chansen efter ett starkt landslagsuppehåll med Skottland. Som vanligt ett gediget jobb och bra slit. Började matchen bra men föll ur efterhand.

Casemiro: 4,5

Utbytt 64’. Brassen såg inte ut att vara i form. Hamnade efter mer än en gång och var inte alltid vän med bollen. Måste steppa upp rejält.

Christian Eriksen: 5

En relativt bra första halvlek följs upp av en blek andra. Glimtar till då och då, men har inte haft en hel bra match på väldigt länge nu.

Bruno Fernandes: 5,5

Väldigt bra och kreativ i första halvlek men uträttar inte mycket mer efter det.

Marcus Rashford: 6

Piggast av de offensiva spelarna i United. Försökte gång på gång men räckte inte hela vägen.

Rasmus Hojlund: 6

Utbytt 64′. En okej startdebut för dansken, men kändes överlag ganska isolerad. Hade en boll i nät men VAR ville annat.

Erik ten Hag: 6

Egentligen inte mycket att klaga på inför och större delar under match. Att United inte har marginalerna med sig går inte att klandra Ten Hag för. Kunde kanske bytt in yttrarna lite tidigare.

Hannibal: 6

Inbytt 64′. 1 mål. Piggt inhopp från tunisiern. Snyggt mål och bra arbetsinsats. Kan nog få fler chansen framöver.

Hannibal satte sitt första mål i Unitedtröjan. 

Anthony Martial: 5

Inbytt 64′. Satte inget större avtryck.

Aaron Wan-Bissaka: n/a

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betysättas.

Alejandro Garnacho: n/a

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betysättas.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betysättas.