Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Spelare åter i träning / Intervjuer med nyförvärv / Minnesstund i München

Fredagens svep innehåller en genomgång av den första delen av Erik Ten Hags presskonferens inför matchen mot Burnley, där frågor om läckor inifrån klubben och Jadon Sancho tacklades. Vi fick även besked om att några av spelarna på skadereserven tränar och närmar sig tillgänglighet. I övrigt har två av våra nyförvärv på damsidan genomfört sina första intervjuer, United hade en känslomässig minnesstund i München och United har fått en ny läkarchef.

Första delen av Ten Hags presskonferens

Den första delen av Ten Hags presskonferens inför matchen mot Burnley släpptes idag. Vi fick ta del av nyheter om några av våra skadade spelare, varav ett flertal är tillbaka på träningsplanen. Rapporter om läckor och osämja i klubben sköts ner av Ten Hag, som enbart fokuserar på att förbereda laget inför matchen imorgon.

  • Matchen mot Burnley ses inte som en chans att studsa tillbaka från flera raka förluster, i United ska man vinna varje match så det ändrar ingenting.
  • Läckorna som har pumpats ut i pressen den senaste tiden avfärdas av Ten Hag. ”Jag känner mina spelare. Alla har åsikter och alla kan göra förslag, vi accepterar det”.
  • Ten Hag är inte överraskad över utmaningen han har framför sig i klubben. Man kommer alltid ha perioder när det är lite guppigt, men det viktiga är att man håller ihop. Alla i klubben är enade, enligt Ten Hag.
  • En journalist frågade om rapporter att Unitedpersonalen sägs vara oroade över Ten Hags agent Kees Vos inflytande över i synnerhet Uniteds transferpolicy. Enligt Ten Hag har de två ett bra samarbete, men i transferförhandlingar är det ett delat ansvar mellan klubben och honom personligen, så det är ingen distraktion.
  • Givetvis kom en fråga om vilken framtid Jadon Sancho har i klubben. ”Det beror på honom”, svarade Ten Hag. Fokuset ligger enbart på att laget ska förbereda sig inför matchen mot Burnley och Sancho är inte med i truppen. Han tränar inte heller med laget.
  • På frågan om vilka spelare som är tillgängliga inför imorgon meddelar Ten Hag att Maguire, Mount, Amrabat och Varane alla har tränat. Maguire är den som är troligast att vara tillgänglig imorgon, medan många av spelarna som är tillbaka i träning inte har spelat matcher på kort eller lång varsel. Varane har varit borta kortast tid, något som kan tyda på att fransmannen snart är tillgänglig igen.
  • Onana har haft en knackig start i Unitedtröjan, men i slutändan handlar det om laget. Flera individer har inte levererat, men även Ten Hag axlar ansvaret att resultaten inte har varit det klubben har önskat.
  • Som alltid gäller det att spela på rätt sätt mot Burnley. Ingen match är enkel, speciellt inte Burnley som spelar intensiv fotboll. Ten Hag gillar deras intensiva och dynamiska spelstil, och det gäller att vara på tårna imorgon.
  • Försvaret börjar inte i backlinjen. Ten Hag har ett mantra att laget anfaller med 11 spelare och försvarar med 11 spelare.

Minnesstund på Manchesterplatz

Efter matchen mot Bayern passade givetvis laget på att besöka Manchesterplatz, minnesplatsen där flygolyckan i München som skördade 23 människoliv den 6 februari 1958 inträffade.

Erik Ten Hag och assisterande Steve McClaren var på plats, likaså VD Richard Arnold, fotbollschef John Murtough, vice-VD Collette Roche och Bryan Robson. Även Nick Cox och Travis Binnion var på plats och representerade akademin, som befann sig i München under tisdagen i samband med deras UEFA Youth League-match. Ett trettiotal supportrar på plats representerades av livslånga supportern John Massey som såg Matt Busbys lag spela innan många av de tragiskt miste sina liv. Massey hade detta att säga om den känslomässiga stunden:

Jag hade turen att se laget, att se dem växa. Som unga män, jag var inte mycket yngre än dem när de dog. En tragedi för klubben, som fortfarande vackert uppmärksammas av klubben varje sjätte februari. Men det är viktigt, jag kom till München för att se matchen, men jag kunde inte lämna München utan att komma hit.

Första intervjuerna med två nyförvärv

Vår nya målvakt Phallon Tullis-Joyce och lånestrikern Melvine Malard har nu genomfört sina första intervjuer som Unitedspelare.

Amerikanskan Tullis-Joyce utlovar parader av den atletiska varianten, något hon själv säger att hon besitter i mängder trots sin längd på hela 1,83 cm:

Jag är den mer atletiska typen av målvakt, mer än folk antar för en sån lång tjej. Så jag tror jag kan göra några överraskande räddningar och vara konsekvent i det också. Ni kommer nog se en del galna grejer.

Melvine Malard, som ansluter på lån den här säsongen från Lyon, har vunnit Champions League med det franska laget hela fyra (!) gånger; och hon är bara 23. Förhoppningsvis bidrar fransyskan med litervis av erfarenhet från turneringen när United för första gången tar sig an Champions League-utmaningen.

O’Driscoll ansluter till United

Vi tog del av rapporter att Arsenals långtida läkarchef Gary O’Driscoll var aktuell för ett miljöbyte till Manchester United redan i juli.

Och nu är det bekräftat att O’Driscoll har börjat arbeta i sin nya roll i United, som är samma roll han hade i Arsenal i hela 14 år. Den officiella titeln är ”Chef för sportsmedicin”, som innebär att O’Driscoll överser all medicinsk aktivitet i herr, dam och ungdomslagen. Grädde på moset är att O’Driscoll är född och uppvuxen i Manchester och är en United-supporter. Man kan finna lite glädje i det ändå. Förhoppningsvis kan han vifta sin trollstav och avvärja skadebekymren United har haft den senaste tiden.

Han fyller Steve McNallys skor, som lämnade klubben i december förra året efter 16 år som läkarchef.