Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sanchos framtid
Sancho befinner sig fortfarande i frysboxen

Turerna kring Jadon Sancho fortsätter. Vi nåddes av rapporter igår och idag att Sancho hamnar längre och längre ner i Ten Hags frysbox; enligt The Mirror har ytterligare bestraffning nämligen utfärdats på yttern vars Unitedframtid minst sagt är blottad på ljus.

The Mirror rapporterade igår att Jadon Sancho har blivit “bannlyst” från alla anläggningar tillhörande a-laget, inklusive lagets gemensamma matsal. Detta efter det mycket omtalade bråket mellan spelare och tränare, där kommentarer från Ten Hag om Sanchos form mynnade ut i att Sancho visade sitt missnöje genom ett Twitter-inlägg som nu är borttaget. Inlägget var kulmen efter en period av spända relationer mellan Ten Hag och Sancho, där Sancho ser sig själv som en “syndabock”, och på Ten Hags håll en irritation över sena ankomster till träning och insatserna i dessa. Ten Hag kände sig extra bestört efter att ha känt otacksamhet från Sanchos håll efter att ha gett engelsmannen tre månader semester förra säsongen på grund av att Sancho hade en period av mental ohälsa. Det hela slutade med att Sancho stängdes av från att träna med a-laget och han tränar tills vidare på egen hand på ungdomslagets anläggningar.

Vi ska givetvis ta det här med en nypa salt, då det inte är bekräftat av klubben att Sancho har blivit avstängd från några a-lagsanläggningar. Enligt rapporten sägs Sancho såklart vara “missnöjd” över bestraffningen, men vägrar ge Ten Hag några eftergifter. Enligt en Unitedkälla till The Mirror har relationen mellan de två nått ett “dödläge” och pendeln verkar inte svänga åt Sanchos håll tills Sancho ber om ursäkt. Enligt en källa så “finns det en lätt väg att lösa det hella, och det är att Jadon ber om ursäkt till tränaren.  Någon måste ge efter – och det kommer inte vara tränaren”.

Sanchos framtid i klubben kan vara obefintlig.

The Mirror kompletterade den här rapporteringen med ytterligare en artikel idag där det rapporteras att Sanchos lagkamrater, närmare bestämt Marcus Rashford, Harry Maguire, och Luke Shaw, vädjat yttern att svälja sin stolthet och avsluta fejden med Ten Hag. Enligt en källa inuti klubben så har “Jadons lagkamrater sagt till honom att backa och säga förlåt till tränaren. De vill att han ber om ursäkt. De sympatiserar med honom och hur han känner, men förstår att hans inlägg var ett övertramp”.

För att blåsa upp situationen ytterligare så rapporterar The Times att PFA, spelarfacket i England, erbjudit sig att hjälpa till att medla i situationen. De har varit i kontakt med både klubben och Sancho personligen, men en lösning har som bekant inte kommit fram.