Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Crystal Palace 3-0
En bra prestation från start till mål

Manchester United klev igår kväll in i handlingarna i Ligacupen och den regerande mästaren hade inga bekymmer att städa av Crystal Palace. Tre mål framåt, noll insläppta, och många spelare som satte positiva avtryck. 

Erik ten Hag gjorde som väntat ett par förändringar i startelvan från senast, men stommen fanns likväl där med spelare som André Onana, Raphaël Varane, och Casemiro. Vi fick utöver det se Harry Maguire tillbaka i spel samt Mason Mount. De båda engelsmännen har dragits med skador men verkar nu vara helt återställda.

Att få igång Mount kommer bli en viktig faktor framöver, då det har blivit ganska uppenbart på sistone att Christian Eriksen lämnar mer att önska.

Men det mest intressanta igår var trots allt att få se Sofyan Amrabat göra sin startdebut. Och det rådde inga tvivel om att det är en förstärkning till mittfältet. I första halvlek spelade marockanen emellertid vänsterback, men var i princip överallt.

Till andra halvlek klev han in centralt på mitten tillsammans med Casemiro och det såg ut som att de trivdes ihop. Med Amrabat på planen kan United förhoppningsvis få ut ännu mer av brassen, för igår gjorde brassen nästan lite som han ville. Det var många i United som var bra igår, men Casemiro var på en egen nivå.

Casemiro visade sig från sin bästa sida igår kväll med både mål och framspelning.

Sett till insatsen överlag så kan det ju ibland vara så att det är svårt att bestämma huruvida det var så att ena laget var bra och det andra dåligt när siffrorna springer iväg. Igår var det dock inte Crystal Palace var dåliga i första hand. Det var faktiskt United som var bra.

Det var säsongens bästa insats så här långt, och det är väl på sätt och vis både lovande och lite oroväckande. Oroväckande på så vis att den kommer när vi nästan är inne i oktober månad.

Vi ska antagligen inte dra några större växlar av gårdagens vinst med tanke på att det var en del rotation, plus att det var första gången för säsongen som man gör en bra match från start till mål. Men det gav oss något att bygga på.

Upprepas det på lördag? Samma motstånd kommer nämligen på besök även då.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finns att se här. 

Ten Hags presskonferens

  • Det var en bra kväll. Vi dominerade matchen och hade många bra anfall. Gjorde tre fina mål.
  • Hållen nolla för Onana var viktigt. Det kommer hjälpa honom och bygga hans självförtroende. Men han är en karaktär och kan hantera pressen.
  • Mount spelade väldigt bra. När han är helt integrerad kommer han spela ännu bättre.
  • Både McTominay och Eriksen var borta på grund av sjukdom.
  • Garnachos bidrag in inledningen av säsongen var svagt, men han är alltid ett hot. Han måste utveckla försvarsbitar och även spelet utan boll. Men det är normalt för en spelare i hans ålder.
  • Amrabat är en spelare som kan täcka upp där det behövs. Det blev lite hackigt när många var skadade i början av säsongen men nu när till exempel både Mount och Amrabat är tillbaka märks det att de kommer bidra till vårt spel.
  • Nästa match (även den mot Palace på hemmaplan) är alltid den viktigaste. Vi är i en position där vi inte vill vara, men lagandan är god och förhoppningsvis kan vi fortsätta på vår process och resultat.
  • Gällande problematiken med Sancho som uppstått lägger Ten Hag locket på och säger att han inte kommenterar personliga angelägenheter till pressen.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Viktiga mål i behaglig vinst