Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Galatasaray 2-3
Gruppjumbo på noll poäng efter nya misstag

Efter en tung start i Premier Leauge och efter förlust i München så var pressen på United tämligen hög denna regniga kväll i Manchester. En seger behövdes för att ha förutsättningar att gå vidare i Champions League. Det blev precis tvärtom.  

Vi fick till en början se spelet bölja fram och tillbaka med ihåliga mittfält i båda lagen till en början. Mer kontroll på mitten i andra med Eriksen in och en riktigt bra offensiv under en period. Men det hjälper ju tyvärr inte när misstagen bakåt åter igen visar sig ödesdigra.

Ytterligare speltid på spelare som Amrabat, Mount och Hojlund känns viktigt, samtidigt som det inte ens hjälper att Højlund gör en riktig pangmatch redan nu. Frustrerande är bara förnamnet och frågan är om vi ser någon vändning i sikte den närmaste tiden. Det känns spontant inte så, tyvärr.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 3

Kanske inte kan lastas för själva målen i sig men många kommer säga att De Gea hade tagit åtminstone två av dem. Slarvar nästan in 2-2 innan det kommer på riktigt och gör ett grovt misstag när turkarna borde gjort segermålet. Måste sågas idag.

Diogo Dalot: 5

Klarar inte kampen med Zaha vid kvitteringen till 1-1, och har en del problem på sin kant. Borde gjort det bättre i sista minuten dessutom.

Victor Lindelöf: 7

Bra, svepande passningar och tar löpinitiativ framåt. Stabil överlag och gör en bra insats.

Raphael Varane: 5

Bättre än senast men inte samma pondus som vi behöver. Svag vid 2-3.

Sofyan Amrabat: 4

Nej. Behöver speltid, den saken är klar. Bortgjord vid 2–2 och ligger även bakom misstaget till turkarnas segermål, tyvärr.

Casemiro: 4,5

Fortfarande inte alls i form, man undrar vad det handlar om. Blixtrar till med fina inspel men ser uppgiven ut överlag. Utvisad igen efter att ha försökt rädda upp Onanas misstag.

Hannibal: 5

Han visar glöd och passion och bör få spela mer framöver. Men är ännu oslipad och har svårt att kontrollera mittfältet. Inläggsfoten kan också bli betydligt bättre.

Bruno Fernandes: 4,5

Har det tufft nu även om hans löpningar och slit alltid är viktiga. Får inte alls till de avgörande passen och tenderar skylla ifrån sig vid misstag.

Mason Mount: 7

Mycket involverad och ser ut att ha anpassat sig bra. Löper mycket. Bäst på mitten men behöver verkligen få in ett mål.

Marcus Rashford: 5

En viss förbättring idag. Försöker och försöker, men långt från sin forna tajming och målform. Behöver lämna ifrån sig bollen mer i tid men inte just när han bara ska lägga in den, svagt.

Rasmus Højlund: 8

Pigg och stark. Får stänka dit en ganska tidigt med pannan och blir nog vår nyckelfigur på längre sikt. Tyvärr offside vid mål två men gör det istället senare, och vilket mål vi får se! Så trist att laget inte får ut mer en dag som denna.

Christian Eriksen: 6,5

Inbytt 46. Kommer in i andra halvlek för att skapa kontroll och kreativitet på mitten. Gör det bra med sina avgörande passningar, men hjälper ju inte.

Alejandro Garnacho: 7

Inbytt 68. Pigg igen och med lite tur hade han kunnat sätta en kvittering.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 89. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Antony: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5

Har svårt att göra så mycket mer i det operativa men Garnacho borde nog startat. Vad som händer bakom kulisserna vet man dock inte. Visar sig helt fel att spela Amrabat som vänsterback, men alternativen är få.