Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Brentford 2-1
Ett slut som knappt går att regissera!

Scott McTominaaaay!

Men vad fan hände egentligen?!

Så här på uppstuds är det lite svårt att ta in vad vi nyss fick bevittna.

Manchester United var på väg mot ännu ett storartat fiasko, den här gången hemma mot formsvaga Brentford. Det var i mångt och mycket en dåligt prestation från United och bedömningen måste bli därefter.

Men jisses! Vem hade trott att en 26-årig skotte, som inte är i närheten av en startplats, skulle komma in och vända på allt?

I statistiken var det en vändning i matchen. På alla andra sätt kan det ha varit vändningen av en säsong som börjat helt genomruttet.

Jag nämnde inför matchen att det alltid kommer en vändpunkt. Om inte den kom nu, då vet jag inte när den ska komma.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 4

Att säga att Onana skulle ha tagit 0-1-målet tycker kanske en del att det är bränsle till elden. Det går emellertid inte komma ifrån det faktum att han borde tagit den. Han må vara lite skymd, men avslutet går i mitten av målet och det är knappt styrfart. Intrycket är alltjämt svajigt, trots bra räddningar i slutet.

Diogo Dalot: 6

Det är så klart positivt att ha ytterbackar som är delaktiga, men när Dalot nästan blir den som uträttar mest i United, då är något fel. Inte med Dalot, utan med United. Klart bäst i rött idag.

Harry Maguire: 6

1 assist. Visade inga större tecken på ringrostighet. Kamperade bra ihop med Evans och kan, hur gärna folk än vill, inte bespottas.

Jonny Evans: 6

Visade att gammal är äldst. Var stabil matchen igenom, om än att Brentford inte hotade särskilt ofta.

Victor Lindelöf: 4

Utbytt 71′. Lindelöf till vänster i backlinjen. Det säger så klart ganska mycket om läget i United just nu. Högst inblandad i baklängesmålet i första halvlek med sin undermåliga rensning. Kan inte ges någon pardon trots att han spelar ur position.

Casemiro: 3

Utbytt 46′. Svårt att bli klok på brassen den här säsongen. Idag låg han bakom Brentfords ledningsmål och i övrigt fanns inte många positiva inslag att skriva hem om för Casemiro.

Vi undrar också vad som är fel, Casemiro. 

Sofyan Amrabat: 5

Utbytt 87′. Spelade upp sig i andra halvlek. Var det för att Casemiro gick ut? Oklart, men tog större ansvar och krigade på och visade att han har ett hotande passningsspel emellanåt.

Bruno Fernandes: 5

Slarvades bort ute till höger i första halvlek. Bättre centralt, föga överraskande. Hade ett par tunga avslut men inget som direkt störde Strakosha i motståndarnas mål.

Mason Mount: 4

Utbytt 63′. Lyckades inte konservera formen han så sakteliga börjat bygga upp på sistone. Märktes knappt av bortsett från några bra kombinationer med Fernandes bland annat.

Marcus Rashford: 4

Utbytt 63′. Gör vad han kan med dåligt självförtroende och dåliga lagkamrater runtomkring sig. Det mynnar som bäst ut i en dribbling som inte leder till någonting.

Rasmus Hojlund: 5,5

Vill mycket men får ut ganska lite idag. Slitet och rivigheten gillas alltid ändå.

Christian Eriksen: 5,5

Inbytt 46′. Tog åtminstone ett avslut när han kom in. Alltid något…

Antony: 5,5

Inbytt 63′. Hade ett par bra aktioner men hotet som hans vänsterfot borde kunna utgöra fanns inte där.

Alejandro Garnacho: 6

Inbytt 63′. Kom in med energi men den ledde inte till mycket… förutom när klockan tickade upp till 93. Bara den aktionen får vara värd ett godkänt betyg.

Anthony Martial: 5,5

Inbytt 71′. Inblandad i ett mål som blev bortdömt. Fick sedan chansen att avgöra. Tog den inte.

Scott McTominay: 10

Inbytt 87′. 2 mål. Spelade egentligen för kort tid för att betygsättas. Men hur kan vi inte kvittera ut högsta betyg till skotten efter det inhoppet?

Scott McTominay blev matchvinnare på stopptid! 

Erik ten Hag: 6

Gick bort sig med Fernandes och Mount, men bra att han plockade av svaga spelare relativt tidigt. Fingertoppskänsla med McTominay? Så klart!