Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchdag: Manchester United - Paris Saint-Germain
Hallå Europa, här kommer vi!

Den 19 augusti 2018 spelade Manchester Uniteds professionella damlag sin allra första match. Liverpool besegrades med 1-0 efter sent segermål av Lizzie Arnot.

Dryga fem år senare ska Uniteds damlag för första gången spela Uefa Women’s Champions League.

Det har gått snabbt, förstås (det har förvisso gått snabbare för vissa andra klubbar, Real Madrid, till exempel, men det lämnar vi därhän). Då var United ett oskrivet kort. Nu är United ett av Europas bästa lag.

Tyvärr för United är även dagens motstånd, Paris Saint-Germain, ett av Europas bästa lag. Så vägen till gruppspelet, den är fortsatt lång.

Blickar vi tillbaka till 2018 noterar vi namn som Millie Turner och Katie Zelem i startelvan. Inför andra halvlek blev Ella Toone inbytt och efter en timme klev Leah Galton in på planen.

Varför noterar vi just dessa namn? Jo, det är ju fortfarande med oss. Med största sannolikhet spelar de från start idag.

Vi kan konstatera att Casey Stoney (som hon saknas) gjorde ett gediget arbete när hon byggde den första Unitedtruppen.

Men det var då. Nu är nu och nu förväntar vi oss att United ska vara lika bra som PSG.

Det första europeiska äventyret ska helst inte ta slut redan efter ett dubbelmöte. Gruppspel i Champions League lockar. United har byggt en trupp för Champions League-spel. Två av spelarna som värvades inför säsongen – Geyse och Melvine Malard – har vunnit Champions League.

Manchester Uniteds damlag har alltid överträffat förväntningarna i England. Nu är det dags att göra det i Europa också. Vi är nya men de andra ska ta oss på allvar. Ikväll ska Europa få veta vilka vi är.