Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Ett juniorlag som aldrig ger upp

I denna upplaga av Ungdomskollen så tar vi som vanligt upp lagens senaste resultat och kan konstatera att juniorerna fortfarande inte har tappat poäng i ligaspelet. Vi kan även konstatera att reserverna har stora defensiva problem som måste förbättras omgående. 

Matcher sedan senast

 • U18: United – Nottingham 2-1
 • UYL: Bayern München – United 2-0
 • U21: United – Arsenal 2-4
 • U18: Sunderland – United 2-3
 • EFL Trophy: Bolton – United 8-1
 • U21: Blackburn – United 2-5
 • U18: United – Newcastle 5-1
 • UYL: United – Galatasaray 3-0
 • U18: United – Derby 3-1

Juniorerna visar stark ligaform

Juniorerna fortsätter att imponera något enormt. Man har fortfarande inte tappat ett enda poäng i ligan, där man nu har tagit sex segrar av sex möjliga. Inte nog med att man vunnit varje match, man har även visat upp en otroligt stark mentalitet.

Sedan den senaste ungdomskollen så har man spelat fyra matcher i U18 Premier League där motstånden har varit Nottingham, Sunderland, Newcastle och Derby.

Tre poäng mot Nottingham med tio man

I matchen mot Nottingham visade man prov på den där mentaliteten som jag nämnde tidigare. Efter första halvlek låg man nämligen under med 1-0 samt var en man mindre efter att Ashton Missin visats ut i halvlekens slutminuter.

Det skulle dock inte stoppa juniorerna som efter knappa timmen spelad fick in en kvittering. Detta efter att Finley McAllister hittat fram med en väl avvägd boll till Jack Kingdon, som förvaltade passningen på bästa sätt. 1-1 såg länge ut att bli slutresultatet, och det hade man nog varit hyfsat nöjda med, med tanke på förutsättningarna.

Dock inte dessa juniorer, som fortsatte att jaga ett segermål. Det skulle sedan komma efter att debutanten Jim Thwaites fixat fram en straff i matchens slutskede. Straffen klev Victor Musa fram för att ta, och han gjorde inget misstag från straffpunkten.

McAllister räddar två poäng i slutsekunderna

Sedan var det dags för nästa trepoängare, denna gång mot Sunderland. Dock skulle det återigen sitta långt inne.

I denna match var det dock United som tog ledningen efter att Musa konverterat från straffpunkten igen, detta efter att Shea Lacey gjorts ned i straffområdet. Ledningen stod sig sedan in i halvtidsvilan, men bara minuter efter att andra halvlek blåsts igång så kvitterade Sunderland.

Efter 72 minuters spel så återtog United ledningen efter att en felträff av Missin på något sätt letade sig förbi Sunderlands målvakt. Ledningen skulle dock inte hålla länge, utan nio minuter senare kvitterade hemmalaget igen.

Matchen var dock inte slut där. I den 95:e matchminuten stod Sunderlands målvakt för en rejäl tabbe och tappade ut bollen rätt i gapet på Finley McAllister, som enkelt kunde rulla in segermålet för United. 

Storseger mot Newcastle

Näst på tur var Newcastle, och där blev det storseger för United. Redan efter tre minuter tog man ledningen efter lite flipperspel i Newcastles straffområde, där Ruben Curley var sist på bollen. I den 13:e minuten var det dags igen, och denna gång var det Ethan Wheatley som inte gjorde något misstag från straffpunkten.

Nästa mål kom efter efter en fin aktion från Shea Lacey, där han fick springa relativt ostört mot Newcastles straffområde, och precis innan han nådde dit avlossade han ett välplacerat skott som gav United en 3-0 ledning. Bortalaget fick dock in en reducering innan halvtidsvilan, vilket gav ställningen 3-1 till United.

När domaren sedan blåste igång andra halvlek så tog det knappt fem minuter innan Curley gjorde sitt andra för matchen, och om det första var turligt så var detta den raka motsatsen. Efter att ha gjort sin spelare så tog han sig in i straffområdet och curlade in ett avslut i det bortre krysset, helt otagbart för Newcastles målvakt. 5-1 kom efter 85 minuters spel när Missin spelade fram Lacey, som gjorde sitt andra och kanske sitt enklaste mål i karriären.

Fin vändning gav tre pinnar

I sista matchen innan landslagsuppehållet tog man ytterligare en trepoängare, trots att man var i underläge efter de första 45 minuterna. 1-0 var ställningen till Derby, och det resultatet stod sig länge. United behövde vänta till den 70:e minuten innan en kvittering kom, och den kom från straffpunkten där Ethan Wheatley behöll kylan och rullade in bollen i mitten av målet.

Knappa nio minuter senare skulle man ta ledningen genom Finley McAllister, som med ett mycket välplacerat avslut överlistade Derby-målvakten. Ledningen skulle sedan utökas i den 88:e minuten när Malachi Sharpe visade prov på sin snabbhet och enkelt kunde placera in 3-1 till United, som också blev slutresultatet.

Finley McAllister efter sitt mål mot Derby.

Reserverna läcker mål

För reserverna så går det desto tyngre, speciellt i defensiven. För tillfället befinner man sig på en 14:e plats i ligan. Man har en målskillnad på +8 vilket inte är något att skämmas för. Men om man tar en djupare titt på siffrorna så har man gjort klart mest mål av alla lag och därmed bör målskillnaden vara bättre.

Anledningen till varför den inte är det är för att man släppt in hela 17 mål, vilket är runt 2,8 mål per match. Det är alldeles för dåligt, och något behöver göras relativt snabbt.

Sedan förra ungdomskollen har man spelat tre matcher, där en slutat i vinst och två i förlust. 

Utspelade av Arsenal

Förlusten kom mot Arsenal där man inte ens var nära att få med sig något. Efter 37 minuters spel ledde bortalaget med hela 4-0, men efter ett mål på tilläggstid av Mateo Mejia så var ställningen 4-1 efter första halvlek.

United skulle reducera ytterligare en gång när Omari Forson nätade efter knappa timmen spelad, men närmare än så kom man inte utan Arsenal tog med sig alla tre poäng tillbaka till London.

Bolton flera nummer för stora

Sedan var det dags för match i EFL Trophy, och det blev en tuff historia för United. Bolton stod för motståndet och det var snabbt tydligt att United inte skulle ha någon chans i denna match.

Efter första halvlek ledde hemmalaget med 4-0, och de skulle hinna få in två till innan United reducerade genom Forson. Bolton skulle göra två mål till efter det vilket gav slutresultatet 8-1 till hemmalaget.

Viktig seger mot Blackburn

Nästa match gick desto bättre. Då gästade man Blackburn och bjöd på målshow. United tog ledningen i matchen genom ett självmål, men hemmalaget skulle kvittera i den 36:e minuten. United återtog ledningen bara två minuter senare genom Shola Shoretire, men återigen så skulle Blackburn kvittera och 2-2 stod sig in i halvtidsvilan.

Andra halvlek var mållös fram till den 68:e minuten. Då gav Dan Gore United ledningen, och bara sju minuter senare utökade Omari Forson ledningen. Fyra minuter senare var det dags för Joe Hugill att skriva in sig i målprotokollet när han gjorde 5-2 från straffpunkten, vilket också blev slutresultatet.

Forson efter ett av sina fyra mål denna säsong.

Forson nominerad till månadens spelare

Omari Forson har nominerats till månadens spelare i Premier League 2 för september månad. 19-åringen gjorde mål i alla tre av lagets ligamatcher i september, samt i förlusten mot Bolton i EFL Trophy.

Vinnaren av priset kommer att avslöjas på fredag klockan 11:00.

UYL har börjat

Utöver ligaspelet så har även UEFA Youth League dragit igång, och där har man hittills hunnit spela två matcher. Den inledande matchen spelades borta mot Bayern München och där fick man se sig besegrade.

United startade bra, men tyvärr gav det ingen utdelning. Istället så tog Bayern över taktpinnen och i den 40:e minuten tog tyskarna ledningen. Den skulle sedan utökas i den 80:e minuten, vilket därmed fastställde slutresultatet 2-0.

Nästa match gick desto bättre. Då välkomnade man Galatasaray till Leigh Sports Village och bjöd på tre mål framåt och noll insläppta. Dock fick man vänta till dryga timmen spelad innan det första målet kom. Då var det Omari Forson som från straffpunkten slog in 1-0. Forson skulle göra ytterligare ett mål, men innan det ville Ethan Williams skriva in sig i målprotokollet när han i den 75:e minuten utökade lagets ledning. I den 86:e minuten var det sedan dags för Forson att fastställa slutresultatet 3-0.

Spelare i fokus

Omari Forson har haft en fin start på säsongen, speciellt i september månad. Det har blivit fyra mål och en assist på hans fyra senaste matcher, vilket ledde till nomineringen av månadens spelare.

Forson är en spelare med mycket talang, och att han spenderade stora delar av försäsongen tillsammans med A-laget tyder på att han har något som Erik ten Hag gillar.

Att Forson har fina tekniska kvaliteter säger nog inget emot, men faktum är att han har haft, och fortfarande har problem med spelförståelsen där han ofta tar för lång tid med bollen. Detta har varit ett problem under en längre period, och det börjar bli dags för honom att spela mer moget.

Det ska dock sägas att han fortfarande bara är 19 år och relativt oslipad, och jag börjar undra om det är ungdomsfotbollen som gör att han spelar på det sättet, och om det kanske hade blivit bättre om han hade fått spela regelbundet på seniornivå istället.

Några korta

 • Maxi Oyedele har blivit uttagen till Polens U21-lag inför deras matcher mot Slovakien och Estland.
 • Dan Gore och Omari Forson har blivit uttagna till Englands U20-trupp inför deras matcher mot Polen och Rumänien.
 • Elyh Harrison och Finley McAllister har blivit uttagna till Englands U18-lag inför deras matcher mot Belgien, Marocko och Sydkorea.
 • Harry Amass, Jayce Fitzgerald och Shea Lacey har alla tagits ut i den engelska U17-truppen inför deras matcher mot Norge.
 • Nästa ungdomskoll är planerad till den 13 november.

Höjdpunkter

 

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik