Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United I landslagen
Dalot och Fernandes till EM!

Denna fredag har vi bjudits på en landslagsunderhållning, bland annat med våra portugisiska landslagsspelare Bruno Fernandes och Diogo Dalot. Portugiserna avfärdade Slovaken med 3-2 och är därmed klara för EM.  I övrigt en del träningsmatcher och rapporter från VM-kval i Sydamerika natten till fredagen. 

Fernandes och Dalot till EM

Portugal besegrade Slovakien hemma i EM-kvalet med 3-2 och är därmed klara för EM.  Både Fernandes och Dalot spelade hela matchen. När tre matcher återstår har laget fulla 32 poäng och kan inte passeras av två lag. Laget har krossat motståndet i denna grupp och har nu 25 plusmål totalt. Det var dock forne United-legendaren Ronaldo som satte ribban med sina två mål denna kväll.

Rashford fick 30+

I Englands träningslandskamp mot Australien fick vi se Marcus Rashford spela dryga 30 minuter. Han såg åtminstone till en början pigg ut men har inte riktigt den där riktiga toppformen ännu. Gareth Southgate roterade friskt i laget som ändå ser väldigt starkt ut. Maguire förblev på bänken liksom många andra ordinarie startspelare.

Englands mål gjordes av Olle Watkins.

 

Hannibal fick 65 minuter i storförlust

Hannibal spelade 65 minuter för sitt Tunisien i vänskapsmatch borta mot Sydkorea. Laget fick se sig besegrat med hela 4-0. Bland annat fick vi se de båda första målen av Lee King-in i början av andra halvlek.

Garnacho på bänken i Argentinas vinst

Alejandro Garnacho fick tyvärr ingen speltid när Argentina tog emot Paraguay i VM-kvalet. Det är ändå ett bevis på hans talang att han finns i truppen i ett lag som Argentina. Matchen slutade med vinst för Argentina med 1-0 och de leder nu kvalgruppen strax före Brasilien.

Brasilien och Casemiro tappade poäng

Under natten till fredag spelade Casemiro för sitt Brasilien i VM-kval. För första gången tappade de poäng hemma mot Venezuela. Stjärntrion Neymar, Vinicius Júnior och Richarlison hade svårt att komma till heta chanser under stora delar av matchen.

Casemiro spelade i 79 minuter då han blev utbytt tillsammans med mittfältskollegan Guimarães. Det räckte emellertid inte med byten för Brasiliens del denna gång. Brasilien återfinns strax bakom ledande Argentina i gruppen.

 

Fernández fick en halvlek

Alvaro Fernández som gjorde en fin match för sitt Granada tidigare i veckan fick spela från start denna fredag när Spaniens U21 spelade 0-0 med Uzbekistan U23. I andra halvlek byttes han ut tillsammans med stora i princip hela startelvan.

Ungdomar spelade lika mot Norge

Englands U17 representerades tidigare idag av Uniteds Harry Amass, Jayce Fitzgerald och Shea Lacey. Laget mötte Norge för andra gången under veckan. I onsdags blev det vinst med 3-0 men idag fick de nöja sig med oavgjort. Amass spelade hela matchen för sitt England och Fitzgerald fanns också från start och över dryga 80 minuter. Lacey kom in i 61:e minuten. Läs mer om matchen här.

I början av november går laget in i UEFA Under-17 Championship och möter då Färöarna i kval.

Vítek utanför laget

Uniteds unge målvakt Radek Vítek som kallats upp till Tjeckiens U21-trupp i EM-kval mot Wales och Danmark fanns tyvärr inte med ens på bänken ikväll mot Wales. Tjeckien såg ut att vinna men i matchens sista minuter lyckades Wales kvittera. Matchen slutade 1-1.