Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
McTominay nekades drömmål

Dagens landslagskoll fokuserar på ungdomarna, utav seniorspelarna har nämligen bara en solitär skotte kommit till spel under dagarna. Vi rapporterar bland annat om Shea Lacey som fortsätter trollbinda, en Hansen-Aarøen som verkar hittat tillbaka till formen, och McTominay som för en gångs skull fick gå mållös.

McTominay gjorde det bästa målet i karriären –  men VAR gick imellan

Scott McTominay lade in ett skift på 90 minuter när Skottland gästade Spanien i Sevilla igår. 2-0 segern mot Spanien på hemmaplan där McTominay gjorde båda av Skottlands mål kunde inte upprepas, utan Skottland tog sin första smäll på hela EM-kvalet då resultatet blev omvänt denna gång. Skottarna hade en tuff dag på kontoret i en match där spanjorerna var på väldigt bra spelhumör. Skottland fick nöja sig med enbart ett skott på mål och enbart 25% av bollinnehavet.

Men en händelse överskuggar det mesta. Skottland tog nämligen ledningen rent hypotetiskt genom en helt otrolig frispark signerad Scott McTominay, men domarkåren hittade en foul och målet blev bortdömt till McTominays stora besvikelse, givetvis.

Trots nederlaget toppar fortfarande Skottland Grupp A med 15 poäng av 18 möjliga. Spanien har en match mindre spelad och kan knipa första platsen i nästa match när man möter Norge på bortaplan. För McTominays del reser laget till Frankrike nästa vecka för att möta landet i en vänskapsmatch.

Lindelöf vilades mot Moldavien

Victor Lindelöf fick ge plats åt Filip Helander och Gustaf Lagerbielke i mittförsvaret när Moldavien dammades av på Friends igår. En obetydlig match givetvis, då det enbart är en vänskapsmatch och ett försök att få spelarna varma i kläderna inför den omåttligt viktiga matchen mot Belgien på måndag. Då kan vi räkna med att kapten Lindelöf spelar, och då måste Sverige plocka hem tre pinnar, annars är nämligen biljetten till EM en matematisk omöjlighet.

Bayindir fick även han nöta bänk

Även Altay Bayindir fick bästa åskådarplats på bänken när Turkiet mötte Kroatien på bortaplan, målvaktskollegan Cakir har nämligen den åtråvärda förstaplatsen mellan stolparna. Men Bayindir var nog nöjd ändå, för Turkiet tog hem en 1-0 vinst på kroatisk mark tack vare Galatasarays Baris Yilmaz.

Turkiet har imponerat i EM-kvalet; den enda förlusten har kommit mot just Kroatien. Annars har vinsterna lagts på rad, med ett kryss mot Armenien det enda andra poängtappet så här långt.

McAllister hoppade in mot Belgien

Englands U18-landslag tog sig an Belgien i onsdags i en vänskapsmatch. Den matchen är den första utav tre vänskapsmatcher som kommer spelas av England under landslagsuppehållet, med matcher mot Marocko och Sydkorea också inringade i kalendern.

Finley McAllister fick spela en hel halvlek när han byttes in i början av andra halvlek vid ställningen 1-1. McAllister lyckades inte vända matchen i Englands favör, utan resultatet förblev oförändrat matchen igenom. Lagkamraten Elyh Harrison befann sig också på bänken.

Forson figurerade i förlust

Omari Forson fick spela 68 minuter för Englands U20 när lejonen besökte Rumänien i U20 Elite League, en turnering för europeiska U20-lag. Något resultat fick Forson inte ta med sig tyvärr, då matchen slutade 2-0 till hemmalaget. Det blev dessvärre ingen vidare start för Forson, Dan Gore (som inte fick någon speltid idag) eller England för den delen när man nu går in i turneringen. Näst på tur står en ännu tuffare motstånd i form av Portugal på hemmaplan.

Lacey visar sin klass – igen

Englands U17 mötte Norge i onsdags i en av två matcher mot vårt grannland, den nästa sker på fredag. De två vänskapsmatcherna är en del av förberedelserna inför U17-EM. Om man ska gå på resultatet i matchen som spelades igår har England något av ett övertag. Resultatet blev nämligen 3-0 till engelsmännen.

England representerades av tre Unitedspelare: Shea Lacey, Harry Amass och Jayce Fitzgerald. Den förstnämnde imponerade (igen) med att göra det första målet genom att ta vara på en retur. Lacey nöjde sig inte med att bara stå med i målprotokollet, han assisterade också till det andra. Harry Amass fick göra Lacey sällskap i 71:a minuten, men Fitzgerald fick nöta bänk matchen igenom.

Hansen-Aarøen spelade i comebackseger

Norges U21 spelade i onsdags en vänskapsmatch mot Österrike och vi fick se en hel timme av Isak Hansen-Aarøen efter att inte ha sett en minut efter septembers landslagsuppehåll. Men Norges bästa delar fick inte Hansen-Aarøen vara med i. Efter en timme byttes han ut vid ställning 1-0 till österrikarna. Men Norge lyckades vända till en seger i matchens sista 10 minuter. Vi tar med oss att det är glädjande att se vår norska mittfältare tillbaks på plan.

Oyedele spelade en timme

Maxi Oyedele fick precis som sin norska lagkamrat en timmes speltid, denna gång för sitt Polen som mötte Slovakien i en träningsmatch under torsdagen. En galen matchinledning resulterade i ett 2-1 resultat till slovakerna efter endast en kvart, men Polen lyckades hämta upp resultatet strax efter att Oyedele blev utbytt. Vi gläds åt att Oyedele har fortsatt förtroende i landslaget där speltiden har vuxit med tiden.

Kingdon och Jackson mot Irland

Jack Kingdon och Louis Jackson fick båda figurera för sitt Skottland i U19-sammanhang. Men tyvärr gick det inte som det var tänkt när man mötte Irland i onsdags. Man fick nämligen stryk med 2-0. Någon som man hade tänkt kunde vara aktuell var Malachi Sharpe (då hans namn var med i trupputtagningen på Twitter) men hans namn saknades både på plan och på bänken.

 

Res med oss till Manchester!