United I landslagen
Eriksen och Højlund bra när Danmark tar steg mot EM

Denna kväll var det främst våra danskar som var i farten i kvalgrupp H. De tog emot Kazakstan hemma och tog ett stort steg mot EM efter seger med 3-1. Även Jonny Evans var i farten med sitt Nordirland som städade av jumbon San Marino med 3-0. I övrigt några ord om Englands U18.

Højlund pigg i Danmarks vinst

Våra danskar Rasmus Højlund och Christian Eriksen spelade idag hemma mot Kazakstan och vann till slut ganska komfortabelt med 3-1. Laget var aldrig riktigt hotat även om Kazakstan hade en fin chans till ett andra mål precis efter sin reducering. Højlund såg pigg och stark ut och var inblandad i ganska mycket framåt. Det bådar gott. Eriksen gör också sitt jobb. Båda assisterade till var sitt mål.

Højlund spelade hela ordinarie tid innan han gick av och Eriksen fanns på planen till slutvisslan. Danmark ligger nu tvåa i gruppen på samma poäng som ledande Slovenien som slog Finland tidigare idag med 3-0. Finland är fyra poäng efter med tre matcher kvar.

Evans och Nordirland tog en andra trepoängare

Jonny Evans var idag i spel med sitt nordirland som också återfinns i grupp H tillsammans med Danmark. Laget har inte gått särskilt bra utan får finna sig i att slåss i botten av tabellen. Den första trepoängaren kom mot jumbon San Marino och idag kom ytterligare en vinst mot samma lag. Resultat skrevs till 3-0.

Evans uppmärksammades också i samband med matchen för att ha nått 100 landskamper med sitt nordirland.

Seger för England U18

England U18 med Uniteds unge målvakt Elyh Harrison och mittfältaren Finley McAllister tog en seger mot Marocko tidigare idag,  i en turnering i Marbella.

Laget förbereder sig för U17-VM i Indonesien nästa månad. England lyckades göra mål tidigt i matchen och höll sedan undan även om Marocko var aggressiva i andra halvlek. Harrison återfanns bakom stolparna hela matchen och McAllister spelade från start i 74 minuter.

Amrabat utanför laget

Sofyan Amrabat som är med i Marockos trupp inför träningslandskamperna mot Elfenbenskusten och Liberia fanns inte med i laget i kvällens match när Marocko spelade mot Elfenbenskusten. Matchen slutade 1-1.