Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffe närmar sig / Fyrverkerier hos CL-motståndet

Det är dags för veckans sista Unitedsvep där vi går igenom nyheten att Sir Jim Ratcliffe rappt närmar sig att investera i Manchester United. Vi rapporterar även om en mycket underlig händelse som inträffade under damernas CL-motståndare PSGs match i den franska ligan igår.

Ratcliffe närmar sig

Efter gårdagens nyheter att Sheikh Jassim lämnat racet för att köpa Manchester United så ser nu Sir Jim Ratcliffe ut som den klara favoriten att bli den nya investeraren för Glazers. Klubbens ledning ska nu inleda en röstning för att sälja en minoritetsandel till den brittiska miljardären. Källor nära INEOS och Manchester United tror nu att Glazers går mot att sälja en minoritetsandel på 25 procent till Ratcliffe.

Övertar fotbollsverksamheten

The Telegraph rapporterar även att Jim Ratcliffe kommer att ta över fotbollsverksamheten, detta som en del av överenskommelsen om andels köpet. Med andra ord så kommer Glazers att funktionera i bakgrunden medans Ratcliffe sköter det mer offentiga, detta för att lugna ner supporterbasen i en tid av frustration. Efter att Sheikh Jassim lämnat förhandlingarna så har affären med Ratcliffe eskalerat snabbt och det lär bara vara en tidsfråga innan styrelsen och Ratcliffe hittar ett passande avtal.

Fyrverkerier hos CL-motståndet

Tidigare i veckan så spelade Manchester Uniteds damer sin första Champions League-match i historien. Det var den första kvalmatchen i ett dubbelmöte mot de franska jättarna PSG. Dagens nyhet handlar dock om klämmatchen för den franska huvudstadsklubben mot Stade Reims, en match som fick avbrytas då plötsliga fyrverkerier började regna över fotbollsplanen. Fyrverkerierna sägs kommit från en närliggande byggnad.

Turligt nog så kunde alla spelare och ledare lämna platsen utan att någon skadades. Matchen återupptogs aldrig och hur det blir med det hela väntar att se, inte direkt den bästa uppvärmningen inför CL-kvalets andra möte med Manchester United nästa vecka.