Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Affären dröjer / Knäet spökar för Malacia / Ny anläggning öppnar

Dagens Unitedsvep kommer med en ytterligare uppdatering om Sir Jim Ratcliffes jakt på ett delägande i Manchester United. Vi rapporterar även om att en knäskada har legat till grund för Tyrell Malacias frånvaro. I övrigt så kan vi rapportera att en ny elitanläggning har öppnat för damlaget.

Affären dröjer

Tidigare i veckan så rapporterade vi att Sir Jim Ratcliffes bud för 25 procent av Manchester United skulle röstas på under ett ledningsmöte på torsdag. Nu ser det dock ut som att ett beslut kring affären kommer att dröja ytterligare, detta då några mindre detaljer fortfarande ska redas ut. Ratcliffe kräver en total kontroll över fotbollsverksamheten i klubben och denna faktor ser ut att vara en stor anledning till att affären dröjer något. Ett beslut ska inte förväntas i veckan.

Något värt att nämna är att vissa källor nära förhandlingarna inte är sålda på att Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani har tappat sitt intresse att köpa klubben. De källor nära Qatar har dock återigen indikerat att Sheikh Jassim har lämnat förhandlingarna, något som även ska ha kommunicerats direkt till Glazerfamiljen.

Knäet spökar för Malacia

Tyrell Malacia har varit helt frånvarande denna säsong på grund av en skada. Nu har Manchester Evening News bekräftat att Malacia genomgick en knäoperation efter en skada som spelaren drog på sig under slutet av säsongen 2022/23. Rehabilitationen har hållit honom ur spel hela säsongen och han förväntas att vara tillbaka runt årskiftet.

Ny anläggning öppnar

En ny anläggning för damlaget har nu öppnat på Carrington. Anläggningen huserar ett toppmodernt gym, rehabiliteringsområden, jacuzzi och stora omklädningsrum. Vi hittar även en spelarlouge och damlagets restaurang på övervåningen. Den nya anläggningen ska ha kostat ett flertal miljoner pund att bygga.

Herrarnas ungdomslag kommer även kunna nyttja byggnaden med tillgång till ett separat gym och mötesrum för andra anställda.

Casemiro mot Pellistri

Efter en läskig skaderapport tidigare under landslagsuppehållet så var det skönt att se Casemiro på benen och matchklar, även då Brassen gärna hade fått vila lite ur ett Unitedperspektiv. Det blev dock ingen rolig match för Casemiro och resten av Brasilien då de såg sig besegrade av Uruguay i en match som slutade 2-0.

Casemiro spelade 90 minuter och drog på sig ett gult kort.

På andra sidan av matchen så hittade vi även Facundo Pellistri. Det blev roligare för honom då han startade på högerkanten i Uruguays vinst. Pellistri spelade nästan hela matchen då han blev utbytt först i den 88:e matchminuten.

Engelska landslagsuttagningar

Det är ett Unitedspäckat engelskt landslag som ska spela Nations League mot Belgien i oktober. Hela fem Unitedspelade finns med i den uttagna truppen nämligen Mary Earps, Maya Le Tissier, Grace Clinton, Ella Toone och Katie Zelem.

Res med oss till Manchester!