Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchdag: Paris Saint-Germain - Manchester United
En säsongsdefinierande afton i Paris

För Manchester United väntar ikväll en match som kommer att följa oss hela hösten och längre än så. Det går att se på Paris Saint-Germain borta som en match i mängden. Och i någon mån är den väl det.

Ingen trofé delas ut. Ingen spelare gör sin sista match. Ingen manager riskerar att få sparken.

Men resultatet ikväll tar vi med oss. Antingen blir det gruppspel i Champions League eller så blir det gruppspel i Ligacupen. Det första är otroligt spännande, något att se fram emot. Det andra är oerhört tradigt.

Kvällens match bestämmer hur hela hösten ser ut.

För Manchester United är det nytt och spännande med Champions League. Det är ett äventyr vi vill förlänga.

När hemmamatchen sparkade igång syntes det att PSG på den här nivån är ärrade veteraner. De sprang i cirklar runt nybörjarna United. PSG kunde ha avgjort dubbelmötet på en kvart. Men United stod pall. Efter hand mattades anstormningen av och i paus var det mållöst.

Andra halvlek var en helt annan match. United bestämde sig för att vara United.

Jag tycker att Marc Skinner hamnade snett i laguttagningen i första matchen. Han klev bort från grundfilosofin. Min analys är att det bidrog till att United blev så tillbakatryckta.

Idag hoppas jag att vi får en normal Unitedelva. Ingen högerback som högerytter. Ja, just någon högerback att spela som högerytter har vi inte ens den här gången. Men det går ju att laborera med elvan på andra sätt. Det borde Skinner låta bli att göra. För han har sitt sätt. Att laborera, det är inte hans sätt.

Förmodligen får vi se PSG dominera från avspark. Men senast fick vi en bekräftelse på att United kan mäta sig med PSG. Indikationen är att United har bättre ork än motståndarna.

Vi kommer att erbjudas möjligheter. Kliver PSG fram som senast finns det stora ytor att kontra på. Det utnyttjade vi inte då.

Men det som blir, det blir.

Känslan är att United ikväll har allt att vinna. Och vinna, det ska vi förstås göra!