Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Rashford skickade England till EM

En till stor del bra vecka har det varit för våra Unitedspelare i sina respektive landslag. Tisdagens matcher bjöd på fotbollsgodis från Rashford som skickade lejonen till EM, ett mål från Højlund i en match där Danmark hade kniven mot strupen, samt speltid för många av våra ungdomar (med blandade resultat).

Rashford nätade mot Italien

England och Italien möttes idag i en viktig match för båda parter. England satt på förhand lite säkrare i båten och toppade gruppen på förhand, medan italienarna har dragkamp med ett Ukraina som har gått starkt.

Englands Unitedrepresantanter i truppen är Marcus Rashford och Harry Maguire, och båda fick förtroende från start av Southgate.

Besökarna fick öppna målprotokollet på Wembley, då Gianluca Scamacca gjorde mål efter en kvart. Jude Bellingham lyckades dock vinna en straff och Kane gjorde det lika åter igen och tog revansch efter straffmissen mot samma motstånd i EM-finalen för två år sedan.

En annan som missade straff den gången var Marcus Rashford, och även han fick sin revansch. Rashford gick ut glödhet efter paus och hade ett flertal lägen att göra mål, och till slut i 57:e minuten satte den efter fint kombinationsspel med Bellingham. Rashford skar inåt, simmade igenom italienska försvarare och en paff Donnarumma kunde bara se på när bollen far in bakom honom.

Rashford öste på och Maguire lyckades hålla tillbaka italienarna. Kane satte till slut spiken i kistan i 77:e, och Englands väg till EM är helt belagd, de är nämligen klara för kvalificering. Värre ser det ut för Italien, som ligger trea bakom Ukraina, dock med en match mindre spelad.

Evans kunde inte stå emot slovenerna

Ett Nordirland som det redan är bekräftat missar EM tog emot gruppettan Slovenien på hemmaplan igår. Slovenerna gjorde mål efter bara 5 minuter och kunde hålla det resultatet ända tills det sista ljudet ur domarens pipa. Nordirland fick det betydligt kämpigare att komma tillbaka in i matchen då Shea Charles fick syna rött i 57:e minuten. Evans fick spela hela matchen i sin 104:e landskamp.

Danmark gjorde det svårt för sig själva

Danmark ställde upp med en mycket stark elva mot det lilla landet San Marino, vars befolkning går att jämföra i storlek med Karlskrona.

Danmark var nära ett storartat fiasko. Världens lägst rankade fotbollsland (som endast har en vinst någonsin) lyckades faktiskt göra hål på det danska försvaret och Rasmus Højlunds vackra 1-0 som vår nia smällde till från snäv vinkel förvandlades plötsligt till kryss.

Bortamatchen i den italienska enklaven var av vikt, då Kazakstan fortfarande hotar Danmarks EM-chanser. Som tur var för våra grannar lyckades Youssuf Poulsen bärga hem en 2-1 seger för danskarna 9 minuter efter 1-1 målet. En minst sagt oförväntat svettig match.

Christian Eriksen spelade alla 90 minuter medan målskytten Højlund byttes ut i tilläggstid. Den sistnämnde blev även matchens lirare.

Tuff dag för McTominay och kompany

Scott McTominay och hans skotska landsmän har imponerat stort på hela fotbollsvärlden med deras prestationer i årets EM-kval där McTominay har varit en stor nyckel i deras spel. I gårdagens vänskapsmatch mot Frankrike stod de dock chanslösa. En löjligt stark fransk elva hade inga bekymmer att städa bort skottarna och vann med 4-1. McTominay fick, som han oftast får i landslaget, spela alla nittio minuter. Skottland kan åtminstone glädja sig åt att de levererar när det faktiskt gäller.

Hannibal utan förtroende i förlust

Hannibal fick inte spela en enda minut i vänskapsmatchen mot Japan igår utan fick från bänkplats se sitt land få däng med 2-0. Det har inte varit en dans på rosor för nordafrikanerna detta landslagsuppehåll, då man även förlorade sist mot Sydkorea med 4-0. Dags att slänga in Hannibal kanske?

Bortdömt mål för Gore i bitter förlust

England och Portugals U20-lag möttes i Elite League igår. England hoppades förbättra sig efter att ha inlett turneringen med en förlust mot Rumänien. Det blev omvänt för våra Unitedrepresentanter då Dan Gore fick starta mot portugiserna istället för Forson som fick starta sist. Forson fick dock byta plats med Gore i 68:e minuten.

Gore hann ändå med att skjuta in en boll i nätet strax innan halvtid efter att ha vunnit bollen strax utanför straffområdet, men domaren lyckades hitta en foul på målvakten och målet dömdes bort.

Portugal tog ledningen efter bara 9 minuter men England lyckades kvittera efter en dryg kvart. Dödläget stod sig ända in i tilläggstid, men Forson fick stå och titta på när Miguel Falé gav England dödsstöten i matchens sista minuter och spikade slutresultatet 2-1. Det är nu en rejäl uppförsbacke för Englands ynglingar.

Matchrapporten finns att ta del av här.

Kryss för McAllister

Finley McAllister fick hoppa in i Englands match mot Sydkorea i soliga Marbella. Englands U18-lag spelar vänskapsmatchen som förberedelse inför stundande U17-VM i Indonesien som börjar nästa månad.

McAllister snörade på sig skorna och klev ut i 78:e minuten vid ställningen 1-1, som också blev slutresultatet. Båda målen kom i första halvlek. Sydkorea fick en man utvisad, men McAllister och hans lagkamrater kunde inte utnyttja det och nöjde sig med ett kryss. Sedan blev det förmodligen sol och bad. 25 grader? I oktober?!

Matchrapport finns att läsa här.

Hansen-Aarøen spelade hela matchen i norsk torsk

Isak Hansen-Aarøen spelade från start i Norges U21-EM kvalmatch mot Italien igår. Hansen-Aarøen spelade centerforward, en ovan position för honom i United men en position han har spelat på tidigare i landslaget. Den här gången fick han det dock inte att lossna då Italien seglade till en 2-0 seger. Hansen-Aarøen fick spela alla 90 minuter i en dyster förlust för norrmännen, deras första detta EM-kval.

Oyedele utan speltid i raljant polsk seger

Polens U21 hade det roligt ute på gräset igår när man mötte Estland i EM-kvalet. Estland har aldrig riktigt rosat marknaden rent fotbollsmässigt, och det gjorde man inte idag heller. Besökarna från Baltikum kunde inte stå emot polackerna som lyckades sätta dit fem baljor i det estländska målet utan svar tillbaka.

Våran egna Maxi Oyedele fick tyvärr inte ta del av det roliga utan nötade bänk matchen igenom. Polen toppar sin grupp efter 3 omgångar, före Tyskland.

Spanien med Fernandez vann borta

Alvaro Fernandez fick spela alla nittio när kvalmotståndet för Spaniens U21 var Kazakstan långt borta i Astana. Fernandez fick inte stå med i målprotokollet men fick bidra när hans land enkelt vann med 4-0. Fernandez lyckades däremot dra på sig ett gult.

Spanien har kört fullt ös i EM-kvalet och har vunnit alla tre matcher, med imponerande +11 i målskillnad. Fernandez har startat i två utav tre.

Res med oss till Manchester!