Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Sheffield United - Manchester United 1-2
En vinst dedikerad till Sir Bobby

United lyckades få in tre poäng på kontot när Sheffield togs emot på bortaplan i en match dedikerad till Sir Bobby, men det var långt ifrån övertygande spelmässigt. Ett konstnummer av Diogo Dalot behövdes till slut för att United skulle åka från Bramall Lane med en seger. Nu väntar en spänd spelvecka med två ödesdigra matcher.

Segern igår var bottenlöst viktig i en säsong där varje match känns som en gedigen kamp och där inga poäng känns säkra. I år är varje seger chansen till en vändpunkt. Om igår var vändpunkten vet jag inte, men det är något att bygga på. Med en leva-eller-dö gruppspelsmatch i Champions League som uppvärmning inför en av årets viktigaste matcher nästa söndag är det alltid ett plus att man inte får sladd innan man ens har nått vägen.

Att Maguire och Evans lyckas styra upp i försvaret trots att så mycket av den ordinarie uppställningen är borta är imponerande, men att United fortfarande har det svårt i uppbyggnadsspelet är oroväckande. Den individuella kvalitén är hög, men spelet verkar inte klicka överhuvudtaget mellan de olika lagdelarna. Laget är stillastående, chanser tas inte vara på och bollar slösas bort. Även när vinster har bärgats hem känns spelplanen allt jämt bristfällig. Det är bekymmersamt att en bit individuell briljans från Dalot var det som behövdes för att knuffa United över målsnöret.

Sheffield United må befinna sig i ett limbo, och trots att insatsen inte var övertygande är det tre poäng in på kontot och klarar sig United med hedern i behåll nästa vecka så kanske vi kan börja prata om att Unitedskutan är på väg att räta ut sig. Det är trots allt det jag mest går runt och tänker på när United dyker upp i sinnet. Bara laget får en känsla av kontroll, så tar vi det därifrån. För det känns alldeles för skakigt för att överhuvudtaget prata om något större för tillfället.

Men det vi kommer minnas från 21 oktober 2023 är inte att United lyckades vinna över Sheffield United på bortaplan, utan snarare att United miste den största spelaren i klubbens historia. Det senaste dygnet har dedikerats till att minnas Sir Bobby Charlton, en ikon på och utanför plan. Vi minns, och vi kommer aldrig att glömma.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Matchen dedikerades givetvis till Sir Bobby Charlton.  Ten Hags tankar går till Sir Bobbys änka Lady Norma, hans barn och hans barnbarn. “En legend, en jätte. Hans bedrifter är enorma, inte bara i England utan globalt. Jag hade aldrig äran att träffa honom, men vad jag har hört var han en stor personlighet och han är ett exempel för spelarna och lokalsamhället”. Några av spelarna fann inspiration att vinna från nyheterna om Sir Bobbys bortgång.
  • Första halvleken var inte en bra insats. Vi tillät Sheffield United att göra det till “deras” match. Bytena i andra halvlek gav dock resultat. Vi blev mer sammansatta, höll mer i bollen och tog mer kontroll över matchen.
  • Maguire spelar som vi vill att han ska spela. Dominant utan boll, kliver in när det behövs och bra spelförståelse. Även med boll imponerade han med sitt passningsspel.
  • Højlunds minuter måste fortfarande regleras med tanke på hans tidigare ryggskada. Men att han byttes ut handlar också om intern konkurrens och att ge andra spelare chansen. Vi har väldigt många matcher framöver och spelare måste bytas ut.

 

Andra reaktioner

Res med oss till Manchester!