Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Spelare på väg tillbaka / Simpson korsbandsskadad / Förlust för U18

Dagens Unitedsvep kommer med en uppdatering kring hälsan på Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka och Kobbie Mainoo. Vi rapporterar även att Jess Simpson återvänt från sitt lån med en korsbandsskada. I övrigt så förlorade U18 laget för första gången denna säsong.

Spelare på väg tillbaka

Den andra delen av Erik ten Hags presskonferens inför gårdagens match mot Sheffield United gav oss lite intressanta skadeuppdateringar gällande tre spelare som missat mestadelen av säsongen. Ytterbacksduon Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka har inte varit tillgängliga under en längre tid och den förstnämnde verkar fortfarande vara en bra bit ifrån att återvända till planen. Wan-Bissaka ser ut att ha kommit längre i sin rehabilitering och högerbacken förväntas vara tillbaka på träningsplanen inom snar framtid.

Ten Hag gav även en positiv uppdatering gällande Kobbie Mainoo. Stjärnskottet från akademin drog på sig en oturlig skada i försäsongsmatchen mot Real Madrid. Den unge mittfältaren förväntas vara spelklar redan till veckan och det ska bli väldigt kul att se vilka planer som huvudtränaren har för att integrera honom i truppen.

Simpson korsbandsskadad

Klubben har bekräftat att den unga försvararen Jess Simpson har fått ett tråkigt förtidsavslut på sitt lån till Bristol City, detta då hon dragit på sig en korsbandsskada. Det blir nu rehabilitering på Carrington för Jess, vi önskar henne en smidig resa tillbaka till fotbollsgräset.

Förlust för U18

U18-laget har gått som tåget under säsongsinledningen och gick in i cupmatchen mot Wolves som ett obesegrat lag. Den sviten fick dock sitt slut mot vargarna i en match som slutade 1-0 tack vare ett mål från Leon Chiwome i den 56:e matchminuten.

Gala får böter

Galatasaray har nu fått böter för bortasupportrarnas beteende i samband med Champions League matchen mellan Manchester United och Galatasaray för några veckor sedan, en match som “Gala” vann med 2-3. Klubben har gjort sig skyldiga för bland annat publikstörningar och skadegörelse och får böta en total summa av 51,500 euros.

Ny avsparkstid mot Newcastle

Manchester Uniteds första Premier League match i december, mot Newcastle på St. James Park, har fått en ny avsparkstid. Matchen kommer fortfarande att spelas den 2:a december men har flyttats om till en kvällsavpark 21:00 för TV-sändning.

Fletcher från start för Skottland U17

Tyler Fletcher fanns med från start när Skottland U17 påbörjade kvalspelet för U17 EM. Belarus stod för motståndet i en match som slutade 1-3 till östeuropeerna.