Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Legenderna lämnar meddelanden / Danska truppen / Amad med bollen igen

Tisdagens Unitedsvep kommer med bilder från legendernas minnesstund för Sir Bobby Charlton. Vi rapporterar även om att Amad närmar sig full hälsa efter sin skadefrånvaro samt att Tyler Fletcher assisterade för Skottland U17.

Legenderna lämnar meddelanden

Några av Sir Bobby Charltons gamla lagkamrater och gamla Unitedlegendarer fick en möjlighet att lämna sina meddelanden under en minnesstund för Charlton. En av de som signerade kondoleansboken var Pat Crerand. Crerand spelade med Charlton i United mellan 1963-1971 och de vann bland annat Europacupen tillsammans.

Ni kan se Pat Crerands meddelande nedan samt en hyllningsvideo från minnesdagen.

Danska truppen

FC Köpenhamn har nu släppt 23-manna truppen inför kvällens Champions League match på Old Trafford. Noterbara namn i truppen inkluderar den spännande svenska talangen Ronny Bardghji samt Oscar Höjlund, brorsan till vår egna Rasmus Höjlund. Ni kan se hela danskarnas trupp här.

Amad med bollen igen

Det har inte blivit någon fotboll för Amad denna säsong efter att spelaren gick sönder under försäsongen. Vi fick dock en positiv uppdatering idag från spelaren själv som visar honom trixandes med en fotboll. Vi ser fram emot att se vad ivorianen kan göra i Unitedtröjan efter en mycket lyckad utlåning till Sunderland förra säsongen.

Fletcher assisterar

Tyler Fletcher var högst involverad när Skottland U17 studsade tillbaka efter en jobbig förlust mot Belarus i den första matchen av U17 EM-kvalet. Skottland slog Kazakhstan med 2-0 i en match som Fletcher påbörjade på bänken. 16-åringen blev inbytt i den andra halvleken och slog assisten till Skottlands andra mål.

Earps nominerad

Mary Earps är en av de som är nominerade till BBC Women’s Footballer of the Year. Unitedmålvakten har inget dåligt sällskap i nomineringslistan där vi även hittar Aitana Bonmati, Alexandra Popp, Sam Kerr och Fridolina Rolfö. Vinnaren av priset kommer att offentliggöras den 28:e november.

Rabjohn från start

Evie Rabjohn startade för England U19 i den första matchen av U19 EM-kvalet. England slog Grekland med 2-0 efter två sena mål. Lucy Newell fanns med på bänken för England men det blev inget inhopp för 17-åringen.

Läs mer om matchen här.

 

Res med oss till Manchester!