Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Helheten av Sancho-situationen / De Gea funderar / December-matcher

Dagens Unitedsvep handlar främst om Jadon Sanchos exil från Unitedtruppen. Vi rapporterar även om att David De Gea har svarat kryptiskt på rykten om en Unitedåterkomst. I övrigt så har matchschemat för december släppts.

Helheten av Sancho-situationen

Det börjar vara ett bra tag sedan Erik ten Hag lämnade Jadon Sancho utanför matchtruppen mot Arsenal och “kritiserade” spelarens träningsprestation. Det var raskt efter detta som Jadon Sancho lade ut sina tankar om det hela på sociala medier, där han gick emot tränarens kommentarer. Sedan denna dag så har Sancho fortsatt funnit sig helt utanför Unitedtruppen, The Athletic har nu kommit med en intressant artikel som ger oss alla detaljerna.

Under den sista träningen innan den där Arsenal-matchen så gav Erik ten Hag instruktionerna till avbytarna och reserverna att replikera Arsenals spelstil mot den valda startelvan i en träningsmatch, detta är en vanlig rutin på träningsplanen inför varje motstånd. Ten Hag var dock inte alls nöjd med Jadon Sanchos press-spel i denna övning, något som startade en dispyt då Sancho inte höll med.

Spelarens kommentarer på sociala medier efter matchen sågs från klubben som att kalla huvudtränaren en lögnare, enda sättet att åtgärda detta var att radera inlägget och be om ursäkt. Efter en dryg vecka så lyckades Sancho med det förstnämnda, det sistnämnda har än idag inte skett. Erik ten Hag krävde en ursäkt öga-mot-öga, en position som inte förändrats med tiden.

Jadon Sancho har sedan dess tränat antingen solo eller med ungdomslaget, hans intryck med ungdomsspelarna sägs varit positivt. Spelaren har inte tillgång till A-lagsanläggningen vid Carrington och får inte heller vistas i A-lagsmatsalen.

Sancho har dock även haft annat för sig då han flög till New York strax efter Arsenalmatchen för att delta vid en födelsedagsfest för basketspelaren John Wall. Han har även synts vid en nattklubb i London under landslagsuppehållet. Hans profil på TV-spelet EAFC24 (tidigare FIFA) har också varit aktiv vid flera tillfällen, mest noterbart vid ett tillfälle innan avsparken mot Bayern Munchen.

Klubbens ledning tror fullt ut på att Erik ten Hag har gjort allt i sin makt för att få in Sancho i laget, han fick ett tre månaders uppehåll under förra säsongen och tränaren försökte även med spelaren som en falsk nia under försäsongen. Ten Hag sägs föredra Antony på högerkanten då brassen vill spela där samt följer tränarens instruktioner.

Erik ten Hag är stenhård med sina principer i klubben, detta då han tror att det behövs efter år av knacklig disiplinskultur i truppen. Situationen med Sancho ser inte ut att åtgärdas om inte spelaren ber om ursäkt och en övergång från United ser i nuläget ut som ett möjligt scenario. Sanchos enorma lön är dock ett problem för de flesta av Europas klubbar och en flytt till den Saudiska fotbollen skulle nästan vara det mest logiska om man vill åt en permanent övergång.

De Gea funderar

Efter falska rapporter som syftade på att David De Gea var nära en återkomst till United så har Unitedlegenden svarat kryptiskt med en “tänkande” emoji på sociala medier. Det är såklart fortfarande oklart vad De Gea menade med den spekulerande tweeten, men det mesta tyder på att det har med rapporterna att göra.

December-matcher

Premier League har nu släppt match-schemat för december månad. Se matcherna nedan.

Lör 2 Dec: Newcastle (B) 21:00
Ons 6 Dec: Chelsea (H) 21:15
Lör 9 Dec: Bournemouth (H) 16:00
Sön 17 Dec: Liverpool (B) 17:30
Lör 23 Dec: West Ham (B) 13:30
Tis 26 Dec: Aston Villa (H) 21:00
Lör 30 Dec: Nottingham Forest (B) 18:30

Vi har även fått datum på hemmamatchen mot Tottenham i januari. Den kommer att spelas den 14:e klockan 17:30. Läs mer om schemat på manutd.com.

Protest mot julmatchen

Efter att Premier League släppte matchschemat för december så stod det klart att Wolves möte med Chelsea blir den första matchen att spelas på julafton sedan 1995. CSS (Chelsea Supporters’ Trust) har nu gått ut med ett meddelande där beslutet om matchen kritiseras. CSS tillsammans med Wolves 1877 Trust och Football Supporters’ Trust har nu efterfrågat ett möte för att upphäva beslutet om matchtiden.

Nytt matchdatum

Damernas bortamatch mot Bristol City kommer nu att spelas den 26:e november med avspark 13:30.

Miyazawa fick nöta bänk

Det blev ingen speltid för Hinata Miyazawa i Japans OS kvalmatch mot Indien. Hennes frånvaro blev dock långt ifrån kostlig då Japan vann matchen med hela 7-0.

Res med oss till Manchester!