Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Newcastle United
Ge oss några överraskningar som kan bringa lite hopp

Studsa tillbaka. Det är något vi har hört förr. Det är precis vad Manchester United måste göra imorgon när Newcastle United kommer till Old Trafford och Ligacupens fjärde omgång ska avverkas. 

Manchester United

Derbyt i helgen blev till slut en ensidig historia där United inte hade något att sätta emot de ljusblå grannarna. Att det skulle bli en tuff uppgift var så klart ganska uppenbart, och oddsen stod sannolikt inte på hemmalagets sida. Men att det skulle se så tafatt ut som det gjorde (som det förvisso har gjort hela säsongsinledningen) är alarmerande. Förlora mot ett bättre lag är inget anmärkningsvärt i sig, men att inte se en tillstymmelse till spelidé eller idé ute på planen, det är smått obegripligt.

Vi kan tjata ihjäl oss om ägarsituationen, den uppenbart inkompetenta ledningen och strukturen i klubben, men hela den kompotten kan omöjligen vara en fullständig förklaring till vad som händer innanför linjerna.

Erik ten Hag bär givetvis ett stort ansvar, trots att han må vara bakbunden i vissa avseenden. Huruvida han är bakbunden av något imorgon vet vi inte, men så här: visst borde uppsidan av att lufta truppen imorgon och spela ett gäng ungdomar, med risken att åka ur, vara större än att spela med typ samma skräp, också med risken att åka ur?

Det fungerar förstås inte så, men för att åtminstone få den breda supporterskaran med sig kan det nog finnas en stor vinst i att spela spelare som det betyder något för. Att ge oss några överraskningar kan kanske bringa lite hopp åtminstone. Vad sägs om Kobbie Mainoo? Hannibal? Facundo Pellistri? Ja, kanske till och med prestigevärvningen Mason Mount?!

Möjlig startelva:

Newcastle United

Den saudiska sportswashing-projektet har fått en lite hackig inledning på säsongen såväl i ligan som Europa.

När man dock har vunnit har det varit mestadels övertygande eller tunga segrar. Ett upphaussat Brighton & Hove Albion, det qatariska sportswashing-projektet Paris Saint-Germain, och det arabemiratiska sportswashing-projektet Manchester City har alla lagts på rygg.

City slog man förvisso ut i förra omgången av Ligacupen, så hur mycket man ska väga in den vinsten vågar jag inte svara på. Efter förlusten hemma mot Borussia Dortmund i Champions League väntade senast Wolverhampton Wanderers i ligan, där man till slut gnetade till sig ett kryss.

En del av förklaringen till att det är svårt att se var Newcastle står så här i november kan möjligen förklaras av ett par viktiga kuggar varit indisponibla. Sven Botman i mittförsvaret har saknats och mot Dortmund gick både Alexander Isak och Jacob Murphy sönder. Även Harvey Barnes kan adderas till listan.

Givet att det är just Ligacupen som står för dörren imorgon finns det alltid fog för viss rotation. Då ska man också ha i åtanke att Newcastle möter Arsenal i ligan på lördag. Känslan är att den matchen är högsta prioritet den här veckan hos skatorna.

Möjlig startelva:

Historik

Senaste gången lagen möttes var i april, förra säsongen. Då vann Newcastle på hemmaplan med 2-0. Mötet dessförinnan var dock mer minnesvärt – då gjorde lagen upp Wembley i ligacupfinal som United vann med 2-0.

Efter den matchen var det som att luften gick ur United helt och hållet. Sedan den titeln bärgades har United knappt gjort en handfull bra matcher.

Visste ni att…

 • Newcastles italienske mittfältare Sandro Tonali har stängts av i tio månader från att spela fotboll? Detta efter att ha bettat på matcher under sin tid i AC Milan.
 • Spelare som Alan Smith, Ronny Johnsen, och Louis Saha har representerat bägge klubbarna i sina respektive karriärer?

Matchinformation

Manchester United
Newcastle United
Turnering: EFL Cup, omgång 4
Tid: Onsdagen den 1 november 2023, 21.15
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Robert Jones
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Malacia (skadad, inget datum)
 • Amad (knä, inget datum)
 • Martínez (skadad, december)
 • Shaw (muskel, inget datum)
 • Sancho (internavstängning)
Tveksamma:

 • Casemiro (matchform)
 • Wan-Bissaka (matchform, liten chans)
FORM
F30/9C PalaceHPL0-1
F3/10GalatasarayHCL2-3
V7/10BrentfordHPL2-1
V21/10Sheffield UBPL2-1
V24/10FC KøbenhavnHCL1-0
F29/10Man CityHPL0-3

Newcastle United

Skador och avstängningar:

 • Tonali (avstängd, augusti 2024)
 • Barnes (fot, januari)
 • Anderson (rygg, slutet december)
 • Isak (ljumske, slutet november)
 • Botman (knä, mitten november)
 • Miley (körtelfeber, inget datum)
 • Murphy (axel, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V30/9BurnleyHPL2-0
V4/10Paris SGHCL4-1
O8/10West HamBPL2-2
V21/10C. PalaceHPL4-0
F25/10DortmundHCL0-1
O28/10WolvesBPL2-2

United mot Newcastle

Totalt:17691-41-44345-245
Hemma:8654-22-10201-93
Ligacupen:43-0-111-5
SENASTE MÖTENA
O2021-12-27BPL1-1
O2022-10-16HPL0-0
V2023-02-26NLC2-0
F2023-04-02BPL0-2
SENASTE HEMMAMATCHER
V2019-12-26HPL4-1
V2021-02-21HPL3-1
V2021-09-11HPL4-1
O2022-10-16HPL0-0
Res med oss till Manchester!