Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens
Det finns en spelidé / Starka tillsammans / Status i backlinjen

Ten Hag pressades något på dagens presskonferens om utebliven spelidé, och om tidigare uttalanden. Han försäkrade podiet att det finns en spelidé men att utförandet inte varit på plats. Han betonade också att alla i och runt laget är starka tillsammans. 

Det finns en spelidé

På de kritiska inspelen om att laget ser ut att sakna spelidé svarade Ten Hag att den finns. Den är lika tydlig som förra året, bara att utförandet av den inte är på plats nu. Han fick också försvara uttalanden om att han tidigare sagt att han inte kan spela precis som i Ajax. Ten Hag betonade att United har andra spelare, men att idén med att spela ut bakifrån, och ha mycket bollinnehav är centrala i kombination med Uniteds DNA och de spelare han har här. “Filosofin är såklart densamma”.

Vidare sa han att ibland måste den spelidén revideras, bland annat när de möter lag som City med hög press och de kvaliteter som de har. “Då har vi en plan för ett mer direkt spel när vi får tag i bollen. Vi har spelare som Rasmus Höjlund och Rashford där fram, och spelare som har förmågan att få fram fina passningar till dem” (Eriksen nämns).

Han menade att den tydliga idén visades förra året, men att laget nu är i en tuff period, delvis på grund av så många förändringar. “Det är inte lätt att tvingas byta flera spelare hela tiden för rutinernas skull, men vi skyller inte ifrån oss, det är mitt ansvar.

Starka tillsammans

Ten Hag menade också att alla i klubben är sammansvetsade och känner en styrka och laganda. “Vi hade aldrig vunnit mot Brentford om vi inte visat en fighting Spirit”, nämnde han. Det gäller samtliga ledare, spelare och andra runt laget. Ten Hag: “vi kommer att komma tillbaka, vi är positiva och kommer att komma tillrätta med det jobbiga läget efter två bakslag.”. 

Ten Hag betonade också att han vet att laget måste vinna, det är kraven som finns i United, “jag viker inte från det”. På frågan om lördagens match är en måste-match sa Ten Hag att han inte tänker så. “Det gäller att vinna alla matcher, och alla är redo för morgon”.

Han menade också att laget fortfarande är bra och svårt att slå, även om de råkat ut för dubbla bakslag nu. “Vi kommer på lång sikt att ändra på det, det är jag säker på”.

Status i backlinjen

På presskonferensen framgick att Victor Lindelöf är sjuk och osäker till spel mot Fulham. Casemiro saknas också. Däremot är Varane tillbaka och redo för spel. Överlag blev det en del fokus på backlinjen under presskonferensen då Ten Hag förklarade att just alla förändringar där från match till match gör det svårt att följa samma principer med att spela upp bakifrån.

Han fick till slut kommentera om han behöver fler spelare under januarifönstret men tonade ned behovet av värvningar och sa att han har ett bra lag, bara det att han måste få igång spelarna så de presterar. “Det är upp till mig”.

Hela presskonferensen kan ses på Uniteds officiella hemsida. 

Varane är redo för spel mot Fulham.