Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Fulham - Manchester United
Nu måste skeppet börja vända

Två hemmaförnedringar senare och den redan dåliga säsongen börjar nå krisnivå. Spelare springer inte längre och mycket kritik riktas mot holländaren i tränarstolen. Nu tror jag inte fullt ut på rapporterna i media som hävdar att Ten Hag är på hal is, men fortsatt dåliga resultat mot Fulham och Köpenhamn kan mycket väl bli början på slutet för Erik ten Hag i Manchester United. Det är minst sagt skarpt läge när truppen reser ner till London för match på Craven Cottage.

Manchester United

Som nämnt i ingressen så är vi inne i en mörk period på Erik ten Hag eran i klubben. Det märks tydligt hur en klyfta börjar vidga sig hos supportrarna i frågan om Ten Hag faktiskt borde fortsätta som huvudtränare, klyftor som man gärna vill undvika. Detta är en anledning till att en annars ganska ordinär ligamatch mot ett nertrubbat Fulham blir kanske minst lika viktig som en toppmatch mot Manchester city eller Arsenal. Positiva resultat är ett effektivt sätt att radera negativa känslor hos mängden supportrar i en fotbollsklubb och en vinst imorgon krävs för att påbörja den syntes långa resan tillbaka till där vi befann oss förra säsongen när vi lyfte en trofe samt spelade oss till Champions League. Morgondagens match kommer dock inte vara så enkel som den kanske bör vara efter rapporter om att situationen i omklädningsrummet är långt ifrån harmoni, något som brukar leda till de prestationer som vi fått se i veckan som gått. Det ser inte heller mycket bättre ut på skadefronten där vi tidigare idag fick veta att Casemiro ansluter sig till Lisandro Martinez och Luke Shaw på listan av viktiga försvarspjäser som inte finns tillgängliga i en tid framöver.

Ingen Casemiro imorgon eller en tid framöver.

Nej just nu så ser det inte roligt ut men någonstans så måste vi ändå hitta fredagskänslan och i alla fall hoppas att bärande spelare som Marcus Rashford och Bruno Fernandes vaknar ur sin dvala och levererar lite poäng. Kollar vi på resten av laget som ska kämpa på i huvudstaden så hittar vi förhoppningsvis en frisk och redo Raphael Varane i backlinjen framför Andre Onana. Brevid fransmannen så får vi väl lyckan att se antingen Jonny Evans eller Harry Maguire, vem det blir kvittar faktiskt. Diogo Dalot gjorde kanske sin sämsta match för säsongen mot Newcastle i veckan och med en Aaron Wan-Bissaka som gjorde comeback från bänken i samma match så finns det ju faktiskt lite kamp om högerbackspositionen, jag skulle dock gissa på att portugisen i spelform får starta. Sergio Reguilon är också han tillbaka från skada sen en liten tid tillbaka och spanjoren bör väl ändå starta över Victor Lindelöf efter svenskens mycket svajiga prestationer till vänster i backlinjen.

Casemiro är som sagt skadad vilket skapar en naturlig startplats för Sofyan Amrabat. Mason Mount fick äntligen starta mot Newcastle i veckan och det blir intressant att se om han går före eller efter Christian Eriksen i rollen brevid Amrabat. Ten Hag har tidigare visat att han föredrar dansken på dedär mittfältet och Mount kan mycket väl få inleda matchen på bänken. Bruno Fernandes fick en ovanlig plats på bänken i veckans ligacup-match där han istället agerade inhopp. Kaptenen startar givetvis imorgon. Det blir nog exakt samma för Marcus Rashford på vänsterkanten efter att 26-åringen inte startade mot Newcastle. Antony fick konstigt nog en stor andel kritik efter förra helgens Manchester-derby där han knappt spelade, han gjorde sedan som resten av laget en ganska platt insats mot Newcastle. Med brist på andra alternativ och med en tränare som älskar honom så lär vi se brassen på högerkanten imorgon. Framåt så hoppas vi såklart på Rasmus Höjlunds första Premier League kasse i karriären.

En av de få ljusglimtarna i en annars dyster säsong, får Rasmus göra sitt första PL mål imorgon?

Möjlig startelva:

Fulham

Efter en positiv säsong tillbaka i Premier League där laget nådde en 10:e placering i ligan så har ett mindre roligt sommarfönster lett till en sämre start på 2023/24. Fulham förlorade sin stjärnforward Aleksandar Mitrovic som gjorde 14 mål under förra säsongen till saudiarabiska Al Hilal, en stor spelarförlust som speglas i Fulhams målstatistik. Ersättaren Raul Jimenez från Wolves har fortfarande inte hittat nätet denna säsong. En spelare som Fulham var nära att tappa till tyska jättarna Bayern Munchen är Joao Palhinha. Portugisen var en av ligans absolut bästa mittfältare under förra säsongen och han är fortfarande den vassaste pjäsen i hela laget. Fulham sitter just nu på en 14:e placering i tabellen efter tre vinster totalt. Senast så blev det en stark poäng mot Roberto de Zerbis Brighton på bortaplan.

Likt United så hittar vi en del försvarsspelare på skadelistan för det vitklädda Londongänget, främst Tosin Adarabioyo och Kenny Tete. Vi kommer istället att få se spelare som Calvin Bassey och Timothy Castagne i deras ställe. I övrigt så hittar vi de ordinarie amerikanerna i backlinjen i form av Tim Ream och Antonee Robinson. Mittfältet framhävs av den tidigare nämnde Joao Palhinha och hans mittfältskompanjon Harrison Reed. Värvningen av den tidigare Arsenal och Everton spelaren Alex Iwobi har väl inte fått någon dunderfart med det är en spelare som vi lär se starta imorgon. Tidigare Chelsea-yttern Willian och förra Liverpool-talangen Harry Wilson känns även som givna startspelare tillsammans med Raul Jimenez i anfallet.

Möjlig startelva:

Historik

Senaste gången som Fulham slog Manchester United var 2009, där hemmalaget vann med hela 3-0 på Craven Cottage.

Förra säsongens ligamöte på Craven Cottage slutade med ett sent avgörande från Alejandro Garnacho.

Visste ni att…

  • NÃ¥gra välkända namn för representerat bÃ¥de Manchester United och Fulham inkluderar Edwin van der Sar, George Best och Dimitar Berbatov
  • Fulham är faktiskt Londons äldsta professionella ligaklubb.

Matchinformation

Fulham
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 11
Tid: Lördagen den 4 november 2023, 13.30
Plats: Craven Cottage, London
Domare: John Brooks
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Casemiro (skadad, inget datum)
  • Malacia (skadad, inget datum)
  • Amad (knä, inget datum)
  • Martínez (skadad, december)
  • Shaw (muskel, inget datum)
  • Sancho (internavstängning)
Tveksamma:

  • Varane (sjuk, liten chans)
FORM
F3/10GalatasarayHCL2-3
V7/10BrentfordHPL2-1
V21/10Sheffield UBPL2-1
V24/10FC KøbenhavnHCL1-0
F29/10Man CityHPL0-3
F1/11NewcastleHLC0-3

Fulham

Skador och avstängningar:

  • Diop (fot, slutet november)
  • Adarabioyo (ljumske, mitten november)
Tveksamma:

  • Traoré (lÃ¥r)
  • Tete (skada)
FORM
V27/9NorwichHLC2-1
F2/10ChelseaHPL0-2
V7/10Sheffield UtdHPL3-1
F23/10TottenhamBPL0-2
O29/10BrightonBPL1-1
V1/11Ipswich TownBLC3-1

United mot Fulham

Totalt:8955-20-14180-96
Borta:4319-13-1176-55
Premier League:3223-6-372-33
SENASTE MÖTENA
O2021-05-18HPL1-1
V2022-11-13BPL2-1
V2023-03-19HFA3-1
V2023-05-28HPL2-1
SENASTE BORTAMATCHER
V2013-11-02BPL3-1
V2019-02-09BPL3-0
V2021-01-20BPL2-1
V2022-11-13BPL2-1