Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ratcliffe med ny investering / Stormigt kring Ten Hag / Sir Bobbys dödsorsak

Dagens svep är ett maffigt sådant, där vi tar del av rapporter om Sir Jim Ratcliffes framtida investeringar, läget med Ten Hag och Sir Bobbys dödsorsak. I övrigt spelar flera av våra ungdomar spelar landslagsfotboll, och Rio Ferdinand har vunnit ett rättsmål.

Ratcliffe investerar storsumma

Sir Jim Ratcliffe kommer förväntas investera 245 miljoner pund för att förbättra Uniteds infrastruktur, utöver hans investering i klubben som förväntas ligga på 1,25 miljarder pund som innebär att hans företag INEOS blir minoritetsägare med 25%. Investeringen sägs komma från Ratcliffes egna ficka och kommer inte att läggas på Uniteds höga skuld. Det finns dock en viss oro över att den investeringen inte kommer räcka till för att förbättra Old Trafford i synnerhet.

Det förväntas alltså att över 1,5 miljarder pund kommer investeras av Ratcliffe från dag ett.

Det stormar kring Ten Hag – men inga stora beslut väntas

Enligt The Athletic så är ett byte av tränare just nu inte aktuellt och ses inte som lösningen. Andra runt Old Trafford anser också att flera händelser utanför plan måste vägas in i ekvationen och att det har påverkat spelet på planen. Trots viljan inuti klubben att hålla fast vid Ten Hag är inte tron på tränaren hundraprocentig. Enligt The Athletic visar vissa oro över hans bristande erfarenhet av engelsk fotboll och hans personliga filosofi.

Hierarkin må tro på Ten Hag, men enligt rapporter växer osämjan i omklädningsrummet. Ten Hags intensitet ses nu istället som ett problem och truppen är tveksam till att vår tränare kommer ändra inställning inför de kommande matcherna. Ten Hags kommentar om att vilja “spela mer fotboll” som refererade till att Casemiro blev utbytt i matchen mot Brentford, var inte populär bland spelarna. Situationen med Sancho och trupputtagningar sägs också vara kontroversiellt i omklädningsrummet. Ten Hag sägs inte heller ha en nära relation till många av sina spelare, och hans avsaknad av personlig karisma sägs enligt rapporterna vara en anledning. Men alla är inte emot honom – det finns ändå en tro bland spelarna att Ten Hag ännu inte har tappat omklädningsrummet.

Ett beslut att sparka Ten Hag hade behövt göras av ordförande Joel Glazer, men VD Richard Arnold har även han stor makt över beslutet och fotbollschef John Murtoughs åsikter hade varit av stor vikt, och Murtough var den drivande faktorn bakom Ten Hags anställning. Den förväntade investeringen av Sir Jim Ratcliffe komplicerar saken, då Richard Arnold inte förväntas fortsätta med rollen som VD, och även Murtoughs roll i framtiden är oklar. På grund av den ovissa framtiden med Ratcliffe förväntas inte några drastiska beslut tas innan affären är klar.

Charltons dödsorsak

BBC har tagit del av Sir Bobby Charltons obduktionsrapport, och rapporten drar slutsatsen att Sir Bobbys död var en tragisk olycka.

Sir Bobbys sista månader spenderas på ett vårdhem specialiserade i vård av patienter med demens, och enligt rapporten tappade han balansen efter att ha ställt sig upp från en stol. Fallet resulterade i svullnad på ryggen, och röntgen visade brutna revben. Läkarna ansåg också att Sir Bobby med hög sannoliket skulle drabbas av lunginflammation.

Enligt rapporten hade Sir Bobby även drabbats av covid-19 i september. Skadorna var så omfattande att beslutet att sätta honom på palliativ vård togs, och han avled 5 dagar senare. Dödsorsakerna skrevs som skador på lungorna, fallskador och demens.

Fallande dom i Ferdinandmålet

I onsdags föll domen mot Wolvessupportern som uttryckte sig rasistiskt mot Rio Ferdinand under Uniteds bortamatch mot Wolves 2021, den första matchen på Wolves hemmaarena Molineux efter coronarestriktionerna släpptes.

Ferdinand, som jobbade som kommentator för BT Sport just då, befann sig på arenan när United gjorde mål. Ferdinands firande möttes av rasistiska gestikuleringar och glåpord från Wolvessupportern Jamie Arnold, som i onsdags alltså enhälligt dömdes som skyldig. Rio uttryckte tacksamhet på Twitter:

”Rasism kan bara utrotas om alla arbetar tillsammans som ett samhälle! Åtalet hade inte varit möjligt utan hjälpen från vittnen, Wolvessupportrar och personal som vittnade i rätten. Stort tack till konstapel Stuart Ward (fotbollhatbrotts-polis), min familj och mitt team på New Era!”

Arnold riskerar som mest 2 år i fängelse, men på grund av flera dröjsmål kommer beslutet om följderna att vänta tills nästa månad. På Sky Sports kan ni läsa mer om fallet i fråga och diverse reaktioner.

McAllister ska spela VM – men Lacey uteblir

Finley McAllister är en av 21 namn som är med i Englands trupputtagning för U17-VM som börjar på fredag nästa vecka. Shea Lacey var högst troligen aktuell för att vara med även han, men tyvärr missar vårt unga stjärnskott turneringen på grund av skada, något han bekräftade på sin Twitter.

Enligt Academy Scoop som brukar ha bra koll på Uniteds akademi handlar det om bristning i en av lårmusklerna. Skadan kommer hålla Lacey borta från plan åtminstone tills början av nästa år.

Amass och Fletcher spelar kval

Även Harry Amass och Jack Fletcher spelar landslagsfotboll. Båda blev uttagna i truppen inför kvalmatcherna för U17-EM. En av matcherna spelades tidigare idag mot Färöarna, och England höll inte tillbaka utan krossade motståndet med 8-0. Jack Fletcher inledde festen med sitt mål i 12:e minuten, och fick spela en timme innan han blev utbytt. Amass fick se hela matchen från bänkplats. Härnäst väntar kvalmatcher mot Kosovo och Kroatien.

Malard månadens spelare

Melvine Malard blev efter en fantastisk månad utsedd till månadens spelare i United för oktober, efter tre mål på fem matcher. Lånet från Lyon har därmed fått en strålande inledning på sin karriär i Manchester. Vi hoppas såklart på fler stordåd från vår franska anfallare.

Första kvinnliga fjärdedomaren i Premier League

Domaren Rebecca Welsh kommer skapa historia i morgondagens drabbning mellan Fulham och Manchester United. I rollen som fjärde domare är hon nämligen den första kvinnan någonsin att bli utsedd till den rollen i en Premier League-match. Welsh, som blev domare 2010, blev 2021 även den första kvinnan att döma en match i EFL.

Welsh har även varit domare i två finaler i damernas FA Cup. Hon är överlag den fjärde kvinnan att vara med i en domarkår i Premier League, tillsammans med tre andra kvinnor som har agerat som assisterande domare. I det osannolika fallet att ordinarie domare John Brooks inte kan döma hela matchen kommer Rebecca Welsh bli den första kvinnan att döma i en Premier League-match.

Dalot nominerad för månadens mål

Diogo Dalot är en av åtta nominerade spelare för det bästa Premier League-målet i oktober månad. Givetvis är det kanonen mot Sheffield United som är nominerat.

Matcher spikade för damlaget

Matcherna mot Tottenham Hotspur och den stora matchen mot Liverpool har genomgått schemaändringar. Tottenhammatchen den 10 december har en sen avsparkstid på 19:45 svensk tid medan matchen mot Liverpool en vecka senare har avspark 13:30 svensk tid.

Miyazawa assisterande

Hinata Miyazawa stod med som assistgörare i Japans match mot Vietnam i onsdags, en match Japan vann med 2-0. Matchen var en av matcherna i kvalet till sommar-OS nästa år.

Res med oss till Manchester!