Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kaoset i Köpenhamn

Var du på plats på Parken i Köpenhamn fick du verkligen valuta för pengarna.

FCK mot United hade det mesta i form av drama.

Var du där och höll på United fick du först se säsongens bästa halvtimme, följt av en timmes kaos.

Det går aldrig på en rak linje framåt för ten Hags manskap. 

Briljant:

 • Uniteds första 30 minuter var säsongens överlägset bästa. Vi hade en femminutersperiod som var bland det bästa jag sett det här årtiondet. Rörligt på alla håll, one-touch, teknisk skicklighet, passningarna satt och var vägvinnande. Jag tappade nästan hakan – men cynisk som man var så fanns känslan av att “det här kan ju liksom inte fortsätta”. Och mycket riktigt …
 • Rasmus Højlund var tillbaka på gamla jaktmarker och var enastående första 30. Kunde (borde?) varit hattrickskytt redan innan utvisningen. I topp i CL:s skytteliga, men hans mål har gett United exakt noll poäng. 
 • Anfallet som gav 1-0. Danskarna fick inte låna bollen på flera minuter. 

Hög Unitedklass:

 • Brunos straff. Wow. Även om jag lite självskadetänkande saknar hans småhopp innan han skjuter numera. 

Märkligt: 

 • Ja, Højlund var helt utmattad när ten Hag plockade ut honom, men han har ju verkligen gjort klart att han inte litar på Mount så det bytet var ju ytterst märkligt.
 • Dalot kommer att vara ur position defensivt flera gånger per match hela vägen till sin fotbollspension. Det är bara att inse och räkna med. 

VAR

 • Jag avskyr verkligen VAR intensivare och intensivare för varje match jag ser. Efter dessa år vi nu upplevt är det bara att konstatera att den ställt till med mer elände än den gjort nytta. Hellre missade straffsituationer en masse än en lyckad VAR-koll. Man kan behålla goal line technology, men skrota resten. Det går ju inte ens att jubla när ens lag gör mål längre.
 • Straffarna i matchen är givetvis inte straffar, någon av dom så det är svårt att ens bli glad när United får en sådan med sig. Men här är vi i dag och fotbollen gör sitt bästa för att självdö (och då har jag liksom inte läge att ta upp FIFA och allt de gör för att döda intresset med sina fullkomligt hjärndöda beslut). 
 • Vid FCK:s 1-2-mål fanns en hemmaspelare offside mitt framför Onana. Kunde mycket väl ha blivit bortdömt, men blev det icke. Konsekvensen av detta VAR blir ju att man inte förstår någonting längre av reglerna. 

Utvisningen:

 • Kör du den i slowmotion ser den vansinnig ut. Kör du “du har ansvar för din egen och motståndarens kropp” är det rött. Har du spelat fotboll är det inte rött. Domaren stod med fri sikt fem meter bredvid och blåste inte ens frispark. Majoriteten av de före detta fotbollsspelare jag läste/lyssnade på hävdade bestämt att det inte var i närheten av rött. “The game has gone” var deras samstämmiga inställning och det är bara att hålla med. 

Otroligt:

 • Vi är bara i början av november men har redan fått SEX straffar emot oss. Jag sticker ut hakan och påstår att det inte hänt någon gång tidigare under de senaste 30 åren.
 • Jag tror inte att jag sett United spela bättre för att sen drabbas av en utvisning och bara falla ihop på det här sättet. Sen återkom man i fin form efter paus, fick 3-2 och sen imploderade man. Igen. Oavsett hur bra man spelar finns det i bakhuvudet på den här gruppen att man alltid släpper in mål. Gärna ett par stycken på fem-tio minuter också. 

Uselt:

 • United har vunnit 8 matcher den här säsongen – och förlorat 9. Sanslöst. 
 • United har släppt in 30 mål på 17 matcher. Nu har Lisandro varit borta nästan hela hösten och Varane är tydligen sämre än Jonny Evans, men kom igen. 

… och till sist:

 • Vi kan säga så här: Vanligtvis under hösten har det mest blivit en axelryckning och ett “jaha” när United förlorat. Den här gången kände jag mig ändå investerad och blev förbannad. Så trots förlusten: Ett steg framåt känslomässigt.
 • Luton på lördag. Ska vi gissa både straff och VAR emot oss igen? Kanske redan innan avspark?