Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Luton Town 1-0
Svensk fot säkrar ännu en uddamålsseger

Efter svajiga prestationer hit och dit så lyckas vi äntligen hitta lite inre ro mot Luton Town på Old Trafford. En uddamålsseger mot ett av ligans sämre motstånd imponerar ingen, men det är skönt att inte behöva fortsätta på onsdagens klant-show.   

Efter onsdagens svängiga CL-fiasko så var det faktiskt skönt (men alltid lite frustrerande) att se Manchester United lugnt försöka bryta ner ett lågt sittande Premier League försvar. Motståndet bjöd inte heller på några stordåd och efter 45 minuter av dåligt chansskapande och vissna avslut så stod det 0-0 i halvtidsvilan.

Efter en knapp timme så fick vi äntligen jubla lite då självaste Victor Nilsson Lindelöf satte sitt första PL-mål på två hela säsonger. Det var absolut inget vackert mål men det kändes lite som ett mirakel när bollen rullade ut till svensken som sedan sopade in bollen som att han aldrig gjort något annat.

En 1-0 ledning brukar sedan vara typ det värsta som finns i en fotbollsmatch men just idag så hade vi turen att möta just Luton, det hände verkligen ingenting framåt för “The Hatters” och de få lägen som uppkom räddades tryggt av vår målvakt. Det blev till slut en ganska “tråkig” uddamålsvinst i ligaspelet och jag tror inte att många av oss supportrar kommer att klaga på det, även fast vi mötte Luton. Nu handlar det bara om att vinna, hur det ser ut spelar ingen större roll.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Andre Onana: 7

Andra raka PL-nollan för Andre Onana. Tar allt som ska tas samt en fin räddning på en Carlton Morris-nick i första halvlek.

Diogo Dalot: 6

Efter en mycket tveksam insats i veckan så steppar portugisen upp i nivå idag.

Harry Maguire: 6

Det sätts ingen större press på Maguire idag och han sköter det mesta bra. Godkänd.

Victor Lindelöf: 7,5

1 mål. Det är inte ofta som Lindelöf bestämmer sig för att göra mål men i dagar som dessa när anfallen inte klickar så uppskattas det extra mycket att han träffar nät idag. Även stabil defensivt.

Sergio Reguilon: 6,5

Utbytt 79. Visade mycket kämparglöd när han sprang upp och ner för sin vänsterkant. Hoppas att vi får se mer av spanjoren efter landslagsuppehållet.

Sergio Reguilon slutade aldrig att springa efter sin vänsterkant.

Scott McTominay: 5,5

McTominay gör sig bäst när han sätter press på motståndarbacklinjen med sina löpningar, själva mittfältsspelet lämnar fortfarande lite att önska.

Christian Eriksen: 5,5

Utbytt 40. Behöver tyvärr bytas ut i den första halvleken. En ganska anonym insats.

Bruno Fernandes: 5,5

För en spelare som ska vara så bärande i laget så begär man såklart mer av Bruno. Vi skapar inte nog med chanser och mycket av det hamnar på den offensiva mittfältaren. Han kämpar dock alltid på planen även när tekniken inte sitter.

Marcus Rashford: 5

Rashford på högerkanten mot ett lågt försvar är ett recept för att inte göra mål. Man ser direkt hur mycket bättre han är när det blir kontring men det måste hända mer när vi ska skapa och avsluta lägen.

Alejandro Garnacho: 5,5

Utbytt 68. Börjar matchen bra med rappa steg men avsluten måste bara bli bättre från argentinaren. Det känns dock fortfarande som att det inte behövs mycket för att det ska lossna på riktigt för Garnacho.

Avsluten sitter inte men den höga potentialen kvarstår

Rasmus Höjlund: 5,5

Utbytt 79. Höjlund har det fortsatt svårare mot fysiska Premier League försvar. Han gör mycket bra men ibland så sviker tekniken.

Mason Mount: 6

Inbytt 40. Jag är ganska säker på att vi inte köpte Mason Mount för att agera bollvinnare men idag så blev det just där som spelaren levererar och gör ett bra jobb efter tidiga inhoppet. Man vill såklart se mer framåt från engelsmannen.

Antony: 6

Inbytt 68. Piggt från brassen som faktiskt såg ganska bra ut med bollen vid fötterna och är nära att sätta en assist tidigt i inhoppet.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Raphael Varane: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Vi kontrollerar spelet bra i den första halvleken men chansskapandet är fortfarande ett problemområde, lite tur vid målet. Effektfulla byten i form av Antony och Mount.

Res med oss till Manchester!