Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
McTominay fortsätter näta / Lindelöf och Sverige utskämda / Fernandes går mot full pott

Kvällens landslagsfotboll innehöll en tung förlust för Sverige. Även om laget redan var avhängda på förhand så var spelet mot Azerbadjan riktigt dåligt. Lindelöf och försvaret i övrigt fick ganska hård kritik efter 3-0 i baken. McTominay och Skottland gjorde det däremot ok borta mot Georgien och Fernandes går mot full pott med sitt Portugal. 

 

McTominay fortsätter näta

Scott McTominay fortsätter göra mål för sitt Skottland. Han nätade i början av andra halvlek vilket innebar 1-1 mot Georgien borta i  EM-kvalet. Georgien tog sedan åter ledningen med 2-1. McTominay slog en farlig hörna i den 61:a minuten som nästan reducerade i ny kvittering men det dröjde istället till stopptid där Skottland fick en kvitteringen och slutresultatet skrevs till 2-2.

Skottland var tillsammans med Spanien redan klara inför kvällens match men de ville förstås vinna och försöka stjäla Spanien på förstaplatsen. Det är fortfarande möjligt, en match återstår för Skottland mot redan avhängda Norge nu på söndag.

McTominay var frustrerad på georgierna efter match då han menade att det gjorde allt annat än försökte spela fotboll.

Lindelöf och Sverige utskåpade

Det blev ingen rolig tillställning för det svenska landslaget borta i Azerbadjan. Den lilla skaran trogna svenska fans fick se en usel inledning och sjabbel i försvaret och Sverige låg därför redan efter 6 minuter under med 2-0. Lindelöf gjorde en blunder vid 1-0 och fick kritik av av Fredrik Ljungberg i Viasats studio. Lindelöf själv tog på sig målet och var självkritisk efter match till den dåliga starten.

Sverige lyckades aldrig hitta moral att ta sig tillbaka. Inte ens en utvisning på försvararen Mustafazada i 57:e minuten hjälpte till. Det var istället Azerbadjan som fick in ytterligare ett mål och slutresultatet blev 3-0.

Det återstår nu en omgång och de båda lagen som möttes ikväll är visserligen utslagna men fightas om en tredjeplats i gruppen. Sverige ska möta Estland hemma på söndag medan Azerbadjan möter Belgien borta. Rapporter efter match tydliggör att flera i laget skämdes efteråt och att de vill ge ledarstaben ett betydligt bättre avsked än såhär.

Fernandes går mot full pott

Bruno Fernandes startade åter med sitt Portugal i bortamatchen mot Lichtenstein. Han spelade 67 minuter innan han byttes ut. Portugal vann bekvämt med 2-0 och är sedan tidigare klart för EM och överlägsna gruppsegrar med idel segrar, nu nio raka. En match återstår för laget att ta full pott.

Målen gjordes ikväll av Ronaldo och Cancelo.

 

Gore föll med England U20

Englands Elite League Squad (tidigare U20) med Daniel Gore i laget föll med klara 3-0 mot Italien.  De höll dock emot ganska bra men Italien fick in både 2-0 och 3-0 i matchens sista minuter.

Gore och gänget är sist i tabellen (Elite Leauge) efter tre matcher (en mindre spelad). Tabellen toppas av Italien före Tyskland.

Res med oss till Manchester!