Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United I landslagen
Maguire och Rashford i avslagen historia / Onana utgick med skada / Pellistri i prestigevinst

Ytterligare en landslagskväll kan summeras för United-spelarna. Mest intressant var nog Uruguays vinst mot Argentina igår natt då Argentina inte förlorat på 14 raka matcher innan dess. Pellistri spelade i stort sett hela matchen och bidrog därmed till en fin skalp.

I övrigt spelade Maguire och Rashford mot Malta i en tämligen avslagen historia och Onana höll nollan mot Maritius när Kamerun inledde sitt VM-kval. Han utgick dock efter 80 minuter vilket oroar. Några ungdomar har också varit i farten under kvällen. 

 

Maguire och Rashford i avslagen historia

Både Harry Maguire och Marcus Rashford fick förtroende i hemmamatchen mot Malta som nyligen avslutades. England var sedan tidigare ohotad gruppetta och redan EM-klara, något som också märktes på planen. Det var ganska avslaget och Malta var inte ofarliga i början av matchen.

Maguire spelade hela matchen och fortsätter alltså få stort förtroende av Gareth Southgate. Rashford spelade i 60 minuter och väntar forfarande på att hans säsong ska ta fart ordentligt. Englands första mål var självmål av Malta och Pepe medan Kane, vem annars, satte nummer två.

 

Onana utgick med skada

Andre Onana är tillbaka i Kameruns landslag. Han och laget inledde ikväll med en seger i VM-kvalet mot Mauritius. Dock tvingades Onana utgå i minut 81 och vi vet ännu inte om det är en skada som håller honom borta i Uniteds kommande matcher. Vi lär höra mer inom kort.

Matchen var jämn ganska länge men efter två sena mål vann Kamerun till slut med behagliga 3-0. Fin inledning för Onana och Kamerun i kvalet men oroande att vi fick se honom gå av planen innan matchens slut.

 

Pellistri i prestigevinst

Uruguay och Facundo Pellistri slog Argentina borta i Buenos Aires med 2-0 vilket måste ses som en riktigt fin skalp. Argentina förlorade därmed sin första match i VM-kvalet och bröt en totalt segersvit på 14 raka segrar. De leder ändå kvaltabellen strax före just Uruguay. Pellistri spelade från start och fanns på planen i 88 minuter innan han byttes ut. Han bidrog nästan hela matchen till en riktigt fin seger.

Efterspelet handlade dock mest om att det var en hetsig historia där bland annat Messi var upprörd på det hårda spelet mot honom. Målen för Uruguay gjordes av Barcelonas Ronald Araujo och Liverpools Darwin Nunez.

Hansen-Aaroen i viktig seger för Norge U21

Uniteds unga talang Isak Hansen-Aaroen har under hösten gjort debut i Norges U21. Tidigare ikväll slog laget Irland i EM-kval med 3-2. Hansen-Aaroen spelade hela matchen i frontlinjen, dock utan att stå med i poängprotokollet.

Hansen-Aaroen har tidigare gjort 10 mål i den norska tröjan under ungdomsåren och visar på en fin utveckling även i Uniteds akademi. Efter 4 matcher i gruppspelet till EM ligger Norge U21 tvåa strax bakom Italien. Segern var viktig då Irland är hack i häl.

McAllister och England förlorade knappt

Finley McAllister, Uniteds unge mittfältare, spelade från start när England U17 förlorade mot Brasilien med 2-1. Det var sist matchen i gruppspelet i VM för det unga engelska laget som ändå går vidare som seriesegrare. Laget stannar i Jakarta för slutspel på onsdag.

Läser mer om matchen på England football.

 

Fernandez och Spanien övertygar

Álvaro Fernandez och Spanien U21 övertygade åter igen i kvällens match mot Ungern. Laget vann med 2-0 och leder EM-kvalgruppen med full pott efter fyra matcher. Fernandez spelade hela matchen som vänsterback.