Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United I landslagen
Maguire fick 90 minuter igen / Amrabat vinnare i VM-kval / Sharpe målskytt när Skottland vann

Gårdagen och dagens landskamper summerar uppehållet för denna gång, med tillägg av Pellistri och Uruguay i morgon samt åttondel i U17-VM. Igår avslutade England sin EM-grupp med ytterligare en betydelselös match. Maguire spelade igen hela matchen, Rashford endast kort.

Idag har vi bland annat sett flera ungdomar i farten, däribland tre stycken i Skottland där Malaci Sharpe blev målskytt igen. 

 

Maguire fick 90 minuter igen

Harry Maguire spelade åter igen hela matchen när England avslutade kvalet borta mot Nordmakedonien. Marcus Rashford fick endast sex ordinarie minuter plus stopptid. Laget har såklart haft svårt med motivationen de senaste matcherna men kan nu summera ett lyckat kval och se fram emot EM i Tyskland nästa sommar.

Matchen igår slutade 1-1 efter självmål av Nordmakedonien. England vinner gruppen på 20 poäng före Italien på 14. Ett förlustfritt kvalspel måste ses som lyckat.

 

Amrabat vinnare i VM-kval

Sofyan Amrabat spelade ikväll för sitt Marocko borta mot Tanzania i VM-kval. Laget vann med 2-0 och Amrabat spelade hela matchen. Han varnades i matchminut 65.

 

Sharpe målskytt när Skottland U19 vann

Malachi Sharpe, Uniteds 18-årige forward, gjorde mål för Skottland igen när de besegrade Serbien i EM-kval för U19-lag tidigare idag. Det var andra målet på fyra dagar. Målet till 2-0 kom i minut 90 efter att han blev inbytt efter 63 minuter. Uniteds unge mittback, Jack Kingdon spelade hela matchen medan Louis Jackson fick finna sig i att sitta med som avbytare.

Bayindir utanför startelva

Uniteds andrekeeper Altay Bayindir fick sitta som reserv även i landslaget idag då serieledande och EM-klara Turkiet tog emot Wales. Wales hade chans att gå vidare till EM-kval vid seger om Kroatien förlorade. Det blev dock till slut 1-1 och Kroatien gick segrande mot Armenien vilket innebär att Turkiet och Bayindir får sällskap av Kroatien till EM.

 

Mainoo och Harrison i storseger

Englands U19 med Kobbie Mainoo och målvakten Elyh Harrison tog sin tredje raka vinst i träningsturneringen i Marbella då de enkelt städade av Mexico med hela 7-1 ikväll. Kobbie Mainoo spelade hela matchen och han har fått en hel del speltid överlag. Uniteds unge målvakt fick idag chansen för första gången i turneringen och släppte bara en boll bakom sig.

Tremålskytt blev Dominic Ballard från Southampton (utlånad till Reading). Tottenhams Jamie Donley fick göra två. Mainoo spelade hela matchen. Läs mer på England Football.

 

Hansen-Aarøen och Norge tog inte chansen

Isak Hansen-Aarøen spelade åter 90 minuter för sitt Norge i U21 och EM-kval. Tyvärr fick laget stryk mot Turkiet med 2-0 och tog därför inte chansen att gå upp i serieledning. De får nöja sig med en tredjeplats efter fem matcher, strax bakom Irland och Italien.

Fernandez och Spanien U21 i topp

Toppmöte i EM-kvalgrupp B ikväll för U21-landslag mellan Belgien och Spanien. Spanien med Uniteds utlånade Alvaro Fernandez leder gruppen efter en spelad runda. Det står klart efter att laget ikväll spelat lika med Belgien borta. Belgien ledde men Spanien lyckades kvittera nästan omgående.

Alvaro Fernandez spelade åter igen hela matchen.

Kamerun fick oavgjort utan Onana

Som vi tidigare rapporterat missade André Onana dagens VM-kval mot Libyen. Kamerun fick nöja sig med oavgjort. Allt tyder dock på att Onana är tillbaka i United till helgen som kommer.

 

Gore utanför när England vann

Englands Elite League squad (U20) tog en fin skalp när de slog ligaledaren Tyskland med 3-2 igår. United representant Dan Gore var dock utanför laget tyvärr. England låg under två gånger om men lyckades vända på stopptid. Läs mer här.

 

Res med oss till Manchester!