Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ole Gunnar hyllar Maguire / England utslagna / Onana tvekar

I dagens Unitedsvep rapporterar vi att England har åkt ur VM, Lisandro är tillbaka i Manchester och Ole Gunnar hyllar Harry Maguire. 

Wales trupp

Wales damer har nu släppt sin trupp inför kommande landslagssamling där man skall ta sig ann Island och Tyskland. I truppen återfinns tre Manchester United spelare. Dessa är Safia Middleton Patel, Gemma Evans och Hayley Ladd.

 

Ole Gunnar hyllar Maguire

Harry Maguire har en stark höst bakom sig, speciellt om den ställs i relation till hans tidigare insatser. En som nu går ut och hyllar honom är samma tränare som gjorde honom till kapten, Ole Gunnar Solskjaer. Ole Gunnar säger “jag har endast bra saker att säga om honom”. På en fråga gällande hur han anser att Maguire har tacklat den kritik som uppstått emot honom svarar norrmannen “jag tycker att han har tacklat det på ett fantastiskt sätt”. Ole Gunnar säger även att han har fortsatt kontakt med spelaren och att Maguire nu får lön för det tunga arbete han har lagt ner.

 

England utslagna

Under gårdagen förlorade Englands U-17 landslag sin åttondelsfinal mot Uzbekistan. Amirbek Saidov öppnade målskyttet för Uzbekistan redan i den fjärde minuten. England öste på framåt och i den 35:e minuten kom kvitteringen genom Joel Tshisanga Ndala. Målet som skulle bära Uzbekistan till vinsten kom i den 67:e minuten genom Lazizbek Mirzaev.

United representerades av Finley McAllister som gjorde ett inhopp i matchen.

 

Martínez observerade träning

Lisandro Martínez fortsätter återhämta sig från sin fotskada genom att träna på egenhand. Efter att ha spenderat en stor del av sin rehab tid i Argentina är han nu tillbaka på Carrington där han under gårdagen stod vid sidan av och kollade på medans resten av laget tränade. Innan sin skada hann Lisandro spela sex matcher säsongen 2023/24.

Det är fortsatt oklart när Lisandro kan vara tillbaka i spel.

 

Wan-Bissaka kan representera Kongo

Aaron Wan-Bissaka har fått ett speciellt erbjudande, nämligen att representera Kongo under de Afrikanska mästerskapen, detta rapporterar David Ornstein. Om Wan-Bissaka skulle välja att acceptera erbjudandet så skulle det innebära att han, i värsta fall (Kongo går till final), är borta mellan 13 januari-11 februari. Wan-Bissaka är född i England men har ursprung från Kongo och har gjort en match för deras ungdomslandslag, majoriteten av hans ungdomslandskamper spelades dock i England.

Att valet är möjligt beror på att Wan-Bissaka inte gjort en seniormatch för England.

 

Onana tvekar om AFCON

Efter att ha slutat i landslaget under 2022 och sedan gjort en comeback sägs det nu vara möjligt att André Onana spelar för Kamerun under de Afrikanska mästerskapen (AFCON). Källor nära Onana påstår att hans beslut att sluta i landslaget var baserat på en dålig relation med Samuel Eto’o, nuvarande president av det Kamerunska fotbollsförbundet.

Onana sägs inte än ha tagit beslutet om han tänker medverka i AFCON men sägs vara oroad över vilka konsekvenser en vägran skulle ha. Onana sägs inte än ha satt en deadline för sitt beslut gällande mästerskapet som börjar den 13:e januari och slutar 11:e februari.