Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Luke Shaw är tillbaka / Förhandlingarna fortsätter / Första uppkallelsen för Turner

Dagens Unitedsvep kommer med allt som sades under Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens match mot Everton på Goodison Park. Vi har även lite fler uppdateringar gällande förhandlingarna mellan Ratcliffe och Glazers. I övrigt så har Millie Turner kallats upp till englands landslag för första gången.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag mötte media i eftermiddag inför morgondagens möte mot Everton. Huvudtränaren fick frågor om skadeläget, Evertons poängavdrag och matchen i sig. Läs vad Ten Hag hade att säga nedan.

Om statusen på Onana, Höjlund och Luke Shaw

Andre [Onana] är okej. Han klev in på träningen idag, så han är bra. Rasmus [Höjlund] är osäkert, han tränar. Han tar mycket bra steg och vi får vänta tills imorgon för att fatta ett slutgiltigt beslut.

Luke Shaw kommer att vara tillgänglig på söndag, han kommer att vara med i truppen.

Om en vändning i formen

Vi har sett en vändpunkt och vi har sett att hur vi hanterar vissa situationer, att vi nu bygger på dessa situationer. Nu måste vi bygga vidare på det, eftersom det nu är en enorm månad. Det finns inga lätta matcher för någon, så varje lag kommer att tappa poäng, men i de senaste fem matcherna har vi vunnit fyra. Det kommer att ge oss förtroende.

Om motståndarnas ilska

Jag kan se motståndet, jag kan se att de är arga. Men slutligen handlar det om oss och vi vet att de är arga och att det är deras bränsle. Vi måste matcha det.

Om Shaws återkomst

Du kan nämna många saker [som är viktiga]. Du kan nämna fysisk förmåga, hans tekniska förmåga, hans ledarskap. Ja, det är klart. Under en lång tid under säsongen hade vi ingen vänsterback. Så vi är väldigt glada att han är tillbaka.

Om rapporterna kring Varane

Det är rykten. Han är en väldigt viktig spelare, men det finns intern konkurrens. Det borde vara så i en toppklubb som vi är. Konkurrensen och när du ska välja mellan två spelare som är briljanta, Raphael Varane och Harry Maguire, måste du göra ett val.

Om anfallarnas förmågor

Våra spelare kan göra mål och vissa, de har redan visat det. Rashy [Marcus Rashford] gjorde 30 mål förra säsongen, Rasmus Höjlund har gjort fem mål i Champions League. Det är massivt. Det finns inte många spelare i hela Europa som kan leverera det. Våra spelare är kapabla att göra mål och det kommer en punkt när de gör det. Som lag är vi bra, jag tror att vi är femma i Premier League när det kommer till att skapa chanser.

Om avstängningen imorgon

Låt oss säga så här, du håller inte alltid med domaren. Jag tycker att många beslut den här säsongen har gått emot oss, jag har sett en lista och vi är nummer 18 i ligan. Men jag måste ändå acceptera det. Nu är jag bannad, det kan vara en bättre fördel. Jag har bättre utsikt!

Om Evertons poängavdrag

Jag har ingen åsikt om det eftersom att vi inte är Everton. Jag kan tänka mig att fansen är väldigt arga, men vi kan inte göra något åt det och vi måste bara spela mot dem. Så vi måste matcha deras standard.

Förhandlingarna fortsätter

Vid detta laget så trodde nog dom flesta att Sir Jim Ratcliffes delövertagande av klubben skulle fullbordats och meddelats officiellt. Igår så fick vi dock nya uppdateringar kring hur förhandlingarna fortfarande fortsätter mellan parterna.

Glazer-familjen och Ratcliffe förhandlar fortfarande kring strukturen av affären, en affär som nu beskrivs som väldigt komplicerad då Ratcliffe vill ta full kontroll över fotbollsverksamheten i klubben. De viktigaste juridiska villkoren som också måste lösas är exakt hur separationen ska fungera, särskilt eftersom att INEOS har insisterat på ett framtida majoritetsägande. Ratcliffe vill också noggrant undersöka hur klubben fungerar när de är på plats innan bestämda beslut ska tas.

När förhandlingarna ska nå sitt slut vet ingen, detta med tanke på hur förhandlingarna kring klubben under det senaste året har framgått.

Första uppkallelsen för Turner

Millie Turner har för första gången kallats upp till englands landslag inför Nations League matcher mot Nederländerna och Skottland. Turners uppkallning kommer efter att Chelseaförsvararen Millie Bright fått lämna återbud från landslagstruppen för att rehabilitera en knäskada.

Turner har representerat England på ungdomsnivå samt vid träningsläger men detta blir mittförsvararens första riktiga uppkallelse till Lionesses.