Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Bristol City - Manchester United
Bara en sak på kartan

Manchester United tog revansch för den tunga derbyförlusten när laget slog Liverpool med 1-0 i ligacupen under veckan. Nu är det såklart ytterligare poäng som står på kartan eftersom de tre huvudkombatanterna ligger före i tabellen. Och tre poäng måste det bli mot jumbon Bristol City för att inte tappa alltför mycket mark uppåt. 

Det är avspark imorgon 13.30. Matchen visas på Viaplay.

Manchester United

Marc Skinner laborerade en del med positioner i derbyt och det blev en tung förlust. Mot Liverpool senast studsade laget tillbaka och vann genom matchens enda mål, gjort av Nikita Parris som gjorde en fin match. Det var i övrigt en ganska reservbetonat elva där även Phallon Tullis-Joyce fick chansen mellan stolparna. Hon gjorde det väldigt bra med sin hållna nolla.

Mot Bristol City i morgon gissar vi att en mer ordinarie elva ställs på benen där spelare som Geyse, Mary Earps, Katie Zelem och Mille Turner förväntas vara tillbaka från start. Jumbon ska egentligen slås med vilken elva som helst även om alla motståndare ska respekteras.

Emma Watson och Gabby George saknas ännu och så gäller även Aoife Mannion. Även om vi förväntar oss en elva mer nära den som startade derbyt mot City så pockar nog både Jayde Riviere och Hinata Miyazawa på för en startplats.

Efter 7 omgångar har nu Manchester United fyra poäng upp till tvåan Arsenal och sju till ligaledaren Chelsea. Strax före finns City på en poäng mer och bakom lurar både Liverpool och Tottenham i hälarna. Det finns alltså inte mycket annat än tre poäng på kartan denna söndag.

Marc Skinners presskonferens inför match kan ses nedan.

 

Bristol City

Bristol City är alltjämt jumbo i tabellen med fyra inspelade poäng på sju matcher. Efter fyra inledande förluster har de dock en seger mot West Ham och en oavgjord mot Everton i raden. Helt ofarliga ska vi således inte kalla laget från sydvästra England beläget vid floden Avon. Ändå ska det mycket till för att hota Manchester United i ”normal” form.

Bristol förlorade också i veckans ligacup mot Tottenham med klara 3-0 och släpper in ett par mål minst i varje match. Det ska United kunna utnyttja. Bakom stolparna syns Oliva Clarke då två av laget övriga målvakter är skadade. Troligen kommer tränare Lauren Smith att mönstra en liknande elva som tog poäng mot Everton.

Målskyttar i matchen mot Everton var Amy Rodgers och danska Amalie Thestrup. 28-åriga Thestrup gjorde mål även mot West Ham och kan ses som ett visst hot.

 

Tidigare möten

Under säsongen 2020-2021 möttes lagen tre gånger och United har två segrar medan Bristol City har en vinst.

Bristol City – Manchester United

Turnering: Women’s Super Leauge
Datum: 2023-11-26
Avspark: 13.30
Teve: Viaplay