Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Mount skadad igen / Ingen förlängd avstängning för Rashford

Dagens Unitedsvep kommer med den tråkiga nyheten att Mason Mount ser ut att missa några veckors spel på grund av en ny skada. Vi kan även rapportera att UEFA valt att inte förlänga Marcus Rashfords avstängning i Champions League.

Mount skadad igen

Mason Mount har inte fått någon drömstart på sitt liv i Manchester, mycket på grund av skador som hållit den förra Chelseamittfältaren från att verkligen komma in i laget på riktigt. Mount har nu dragit på sig en ny skada som sägs hålla honom från fotbollsplanen i minst tre veckor. Mount spenderade fem veckor på sidlinjen tidigare under säsongen med en hamstringsskada.

Graden av skadan har fortfarande inte fastställts men det ser alltså ut som att Erik ten Hag får klara sig utan sommarens storvärvning till årsskiftet. Såhär sa huvudtränaren angående Mount när han pratade med klubbens media igår.

Mason har fått ett problem så vi måste bedöma om han är tillgänglig för matchen eller inte

En säsong som hittills plågats av konstanta skadebekymmer fortsätter alltså att spöka för Erik ten Hag då Mason Mount ansluter sig till Christian Eriksen och Casemiro på skadebänken för mittfältare.

Ingen förlängd avstängning för Rashford

Det var i den där tokiga Champions League matchen i Köpenhamn då Marcus Rashford oturligt fick se det röda kortet i den första halvleken, UEFA har nu valt emot att förlänga spelarens avstängning.

Det blir alltså endast en match på läktaren för Rashford, som då missar lagets resa till Istanbul nästa vecka. Han kommer dock vara tillgänglig när Bayern Munchen kommer till Old Trafford den 12:e december.