Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Wheatley gjorde fyra / McNeill kallas hem? / Venables avliden

I måndagens svep redogör vi för en kross signerat vårt U18-lag som har stor chans till avancemang i cupspelet. Vi håller oss till det ungdomliga temat då Charlie McNeills lån till Stevenage är i fara att bli uppsagt redan i januari. Vi har även nåtts av de tråkiga nyheterna att Terry Venables har gått bort.

Ungdomarna vann stort –  med chans till avancemang

U18-laget mötte i lördags Southamptons motsvarighet i Premier Leagues U18-cup. United hade inga större bekymmer mot sydkustlaget, och vann bekvämt med 5-1 på bortaplan. Mycket är att tacka Ethan Wheatley för, som var på stort spelhumör och prickade dit fyra (!) utav Uniteds fem mål. Tre utav dem kom i första halvlek, Gabriele Biancheri fick göra det fjärde, och walesaren vann sedan straffen som Wheatley satte dit i 85:e för att sätta punkt för målkalaset. Elyh Harrison var nog den som var mest missnöjd ändå, för Southampton lyckades ändå trösta sig med ett mål i slutskedet och nekade målvakten en hållen nolla.

Resultatet innebär att United har väldigt god möjlighet att ta sig vidare till kvartsfinal, då en fyramålsseger gjorde målskillnaden ganska gott. Wolves och Reading, som även de har chans att gå till kvartsfinal, möts den 5 december och då gäller det för någon utav lagen (som båda sitter på 3 poäng kontra Uniteds 6) att vinna med minst 7 mål för att neka United avancemang. Man ska aldrig ropa hej, men chansen till kvartsfinal ser onekligen bra ut på förhand.

Vill man läsa matchrapporten går den att ta del av på Uniteds hemsida.

McNeill kan återkallas i januari

Charlie McNeill lämnade vid slutet av sommarfönstret på lån till Stevenage i League One. Den nyligen uppflyttade klubben verkade ha hittat en nyttig pjäs när McNeill gjorde mål mot Leyton Orient bara en dag efter att ha skrivit sitt lånekontrakt. Sen dess fick han spela en halvlek mot Carlisle United och en dryg timme mot Cheltenham, sen har det varit dödstyst.

I de tio ligamatcherna sen McNeills senaste match för Stevenage har den unge strikern befunnit sig på bänken vid endast tre tillfällen; de resterande sju har han inte ens varit med i truppen. Enligt Manchester Evening News är United missnöjda med McNeills avsaknad av speltid och lånets brytklausul kommer nyttjas i januari. Ett nytt lån kan då vara på tapeten för 20-åriga McNeill.

Terry Venables avliden

Den före-detta Chelsea och Tottenhamspelaren samt tränare Terry Venables har tragiskt gått bort vid 80-års ålder efter en lång kamp med sjukdom. Venables är nog mest känd för sin karriär som tränare, där han höll högprofilerade uppdrag som FC Barcelona, där han ledde katalanerna i Europacup-semin mot IFK Göteborg 1986, och Tottenham Hotspur där han vann FA-cupen. Men kanske allra mest känd blev han som tränare för det engelska landslaget som han tog till semifinal i EM 1996 på hemmaplan. Det var Venables som gav Gary Neville sina första minuter i en Englandtröja. Neville har öppnat upp sig om bland annat Venables stora personlighet och hans taktiska begåvning.

Förutom Neville spelade även Gary Pallister under Venables i England och i Middlesbrough, där Venables delade tränaransvaret med Bryan Robson. Även Pallister delade med sig av sina upplevelser med Venables i MUTV.