Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Maguire nominerad / Fyra spelare på väg in / U-19 förlorade

I dagens svep rapporterar vi att Harry Maguire är nominerad till månadens spelare, United sägs vilja rekrytera fyra nya spelare och U-19 förlorade mot Galatasaray. 

Fyra spelare in i januari

Enligt Jacob Steinberg på The Guardian vill United värva in fyra spelare i januari, han nämner dock inga namn. Uppgifterna skall troligtvis tas med en nypa, handfull, grävskopa salt.

United sägs vara missnöjda med Sofyan Amrabat, något som sägs ha lett klubben till att börja leta efter en ny defensiv mittfältare. Kobbie Mainoos starka start sägs dock ha lugnat detta behovet något.

Ten Hag sägs även vara intresserad av en nummer åtta, något som kan kännas smått förvånande med tanke på Mason Mounts intåg i klubben. Mindre överraskande är intresset för en ny mittback.

Det sägs även finnas intresse av att ta in en anfallare, i veckan rapporterade Sky Sports att Timo Werner är aktuell. Steinberg skriver dock att detta till stor del är beroende av att Martial lämnar klubben.

Uniteds transferaktivitet i januari sägs vara beroende av Sir Jim Ratcliffes köp av 25%, detta då Ratcliffes sägs vilja göra stora förändringar av hur man rekryterar nya spelare till klubben. Således är det hyfsat osannolikt att vi får se någon större aktivitet i januari.

U-19 Förlorade

Jag tänkte skriva att ”även” U-19 laget förlorade under gårdagen, för det känns sannerligen som en förlust. Men klart är att U-19 de facto förlorade under gårdagen, detta då Galatasaray gjorde ett mål och Manchester United gjorde noll.

 

”NewCo” tar över damfotbollen

Damernas fotboll skall i framtiden skötas av en oberoende organisation istället för FA, ett beslut som röstats igenom av samtliga klubbar. Organisationens mål sägs vara att sätta en ny (högre) standard för damfotbollen. Klubbar i damernas första och andra division (Women’s Super League och Women’s Championship) kommer att ligga under denna nya organisation, som hittills endast refererats till som NewCo, ett namn som kommer ändras.

Chef för denna nya organisation blir Nikki Doucet, en före detta investeringsbankir och högt uppsatt chef inom Nike.

Maguire nominerad till månadens spelare

Harry Maguire är en av sex spelare som blivit nominerade till månadens spelare i Premier League för november månad. Även fast försvaret i Champions League under samma period har varit rekord dåligt med sju insläppta mål på två matcher, så har försvaret i Premier League varit solitt. På de tre matcher (Fulham, Luton och Everton) som laget spelat i Premier League under november månad släppte man inte in något mål. I samtliga av dessa matcher spelade Maguire 90 minuter.