Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Målresan närmar sig slutet

Champions League-äventyret fortsatte verkligen som ett äventyr i Istanbul. 

Vi kan inte påstå att det är tråkigt och händelsefattigt när United reser ut i Europa. 

Men snart är trippen sannolikt över.

Och United har bara sin egen defensiv att skylla.

Briljant:

  • Alltså, Uniteds alla mål var ju högklassiga. Inte bara att Garnacho och Bruno träffade typ samma maska bakom Muslera, utan även McTominays avslut var frukten av ett finfint anfall. 
  • Tre mål borta, igen, i Champions League. Oavsett motstånd är det riktigt bra gjort.

Unitedklass:

  • Kobbie Mainoo startade visserligen inte, men visade prov på mognad när han gjorde sitt bästa för att skydda den alltför generösa backlinjen. Borde vara första namnet centralt på mittfältet för en överskådlig framtid. 
  • Antony stod för säsongens bästa insats, från ingenstans. Gick förbi (!) sina motståndare flera gånger. Jag trodde knappt mina ögon. 

Helt okej:

  • Sista kvarten, efter hemmalagets sista kvittering, öste United på och skapade mängder med chanser att avgöra. Pellistri ensam kunde ha gjort tre-fyra mål bara på den tiden han var på planen. 

Illa:

  • Försvars- och mittfältsspelet. Det sistnämnda var i princip obefintligt när McTominay och Amrabat skulle försöka agera mittfältsdynamos. På kanterna var AWB och Luke Shaw ur position om varannat. Överlag saknas en grundläggande trygghet och struktur i elvan på planen, vilket är oroväckande med tanke på hur länge ten Hag nu skött rattandet av laget. 

Ohållbart:

  • Målvaktsspelet. För att vara så stabil i ligaspelet till att vara rent av en katastrof i Europa. Andre Onana går inte att bli klok på. Turkarnas andra mål var – ärligt talat – ett av de värsta misstag jag sett en Unitedmålvakt göra. Hade keepern i 14-årige sonens lag gjort något liknande hade det varit mer begripligt, men ändå hade man tänkt “den borde han nog ha tagit”. Altay borde rimligen få chansen i sista matchen mot Bayern. 

Framtiden:

  • Inför sista omgången krävs kryss på Parken, vilket inte är helt uteslutet, och att United besegrar Bayern på Old Trafford. Det senare ser mer osannolikt ut, med tanke på att tyskarna helt har slutat att förlora i Champions Leagues gruppspel. 
  • Om det inte skulle gå hela vägen – och vad ska i United i ett slutspel att göra? – ser jag helst att vi kommer sist i gruppen och slipper EL-spelet. För många resor, för många matcher, för mycket skaderisker för så lite.