Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
“De borde kommit till oss först och inte gått bakom vår rygg”

Erik ten Hag höll idag den första delen av presskonferensen inför matchen mot Chelsea imorgon. Presskonferensen innehöll inte många frågor om morgondagens match. Istället överskuggades den till stor del av nyheten att flera journalister portades från presskonferensen, efter att flera mediebolag publicerat artiklar om osämjan i omklädningsrummet efter matchen mot Newcastle. Ten Hag blev pressad om läget inuti laget och huruvida han har spelarnas stöd.

Ten Hag om spelet

Vi hade en vecka med två bra matcher och en dålig match så vi går vidare från det. Jag tror laget är på väg i rätt riktning. Vi spelade väldigt bra fotboll mot Galatasaray och Everton. Mot Newcastle spelade vi inte bra. Vi vet det och vi är inte nöjda, men vi höll oss kvar i matchen till slutet. Med lite tur hade vi kunnat få en poäng med oss. Vi är inte så långt borta i tabellen.

Ten Hag om stödet från spelarna

Känner du att du har det nödvändiga stödet från spelarna för att nå framgångar?

Ja, jag är säker. Du kan se på comebacken från Brentford, matchen mot Burnley, matchen mot Fulham. Varje gång är laget där och visar bra karaktär och beslutsamhet. Vi är enade. Vi kan inte spela så bra fotboll som vi har det senaste utan enighet.

Är det ditt svar? Det är flera mediabolag som inte är här idag, för klubben har inte kunnat svara på anklagelser att vissa av spelarna var missnöjda med dig och din träning. Vad har du att säga om det? Folk hittar väl inte bara på saker…

De borde kommit till oss först och inte gått bakom vår rygg och skriva artiklar som inte stämmer. Jag tror vi har ett annat förhållande och de borde visa oss innan så kan vi ha en normal och professionell diskussion och debatt om det hela.

Är du överhuvudtaget orolig över vad som har blivit rapporterat och vad folk har hört, att det finns sanning bakom det? Säkerligen är det ett problem med Jadon Sancho, som vi alla känner till, men finns det problem med andra spelare? Bakom kulisserna?

Nej. Såklart finns det alltid, i alla lag, spelare som spelar mindre som inte är nöjda, men det är inte mer än vanligt. Du behöver det och de måste vänta på deras möjlighet och då kan de komma in i laget. Men nej, det finns inga problem.

Det är ganska personliga saker som har riktats mot dig – din taktik, din disciplin. Hur svarar du på det? Är det du som inte vill ändra på dig, eller lyssnar du på spelarna för att ändra i vissa områden?

Jag lyssnar alltid på mina spelare och ger dem möjligheter att prata med mig. Och om spelarna har en annan åsikt, så lyssnar jag såklart. Men de har inte sagt något –  kanske en eller två – men det handlar generellt om att majoriteten vill spela som vi gör. Proaktivt, dynamiskt, modigt. Du kan se att spelarna står bakom det på grund av matcherna mot Everton och Galatasaray, vi förbättras. Du ser det Garnachomålet – tror du vi hade kunnat göra ett sådant mål om vi inte anamma oss det?

Ten Hag om läget inuti klubben

Har vad som hänt idag representerat oordningen inuti klubben? Är det en rättvis bild av klubben?

Inte i omklädningsrummet. Jag vet inte, såklart finns det rykten om den strategiska översynen,  men vi distraheras inte av det. Vi är på vägen. Vi är i en övergångsperiod men vi är på väg åt rätt håll och man kan se det. Hur vi konstruerar laget, hur vi utvecklar laget, hur laget går framåt och de unga spelarna kommer in och du ser potentialen och hur de kan bidra till ett framgångsrikt Manchester United i framtiden.

Ten Hag om viljan i laget

Du nämner matchen mot Galatasaray en del men inte mycket om matchen mot Newcastle. Jag tror avsaknaden av vilja har kritiserats. Jag tycker man kunde se att vissa spelare inte hjälpa sina medspelare. Det är säkerligen inget du säger till dina spelare?

Vi är inte robotar. Om du spelar tre matcher på sex dagar, tuffa matcher, så kan utmattning bli ett problem. Det kan aldrig vara en ursäkt men den finns där. Mot Galatasaray, mot Everton, så spelade vi väldigt bra. Mot Newcastle, vi var inte nöjda med insatsen och vi är de första att säga det. Spelarna är först, och så självkritiska att de erkänner det. Vi vet och vi behöver göra bättre.

Marcus Rashford har fått mycket negativ uppmärksamhet efter Newcastle-matchen. Hur mår han?

Alla är besvikna när du har resultatet mot Galatasaray och sen matchen och resultatet mot Newcastle, men om du går till Newcastle är du inte det enda laget som förlorar där. Jag tror om man kollar på deras hemmafacit så har de vunnit alla matcher utom mot Liverpool. Utöver det förlorar alla där men vi ville vinna. Vi gav allt i vår makt men vår insats var inte tillräckligt bra.

Hela presskonferensen

Res med oss till Manchester!