Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En efterlängtad offensiv insats

Mitt i allt kaos som är Manchester United nuförtiden visade laget att man faktiskt kan spela fotboll också.

2-1 mot Chelsea var dessutom kraftigt i underkant.

Ändå både ett resultat och en insats som lovar gott. 

Mums!

 • Anfallsspelet! Ungefär 30 avslut mot Sanchez och åtminstone två-tre till borde ha suttit i nätmaskorna. Press längre tid än bara första tio, snabba passningar, rörelse och en hel del jävlaranamma var länge sen man såg från ett Unitedlag. 
 • Scott McTominay är inte – och har ärligt talat aldrig varit – en defensiv mittfältare. På samma sätt som Fergie försökte med Anderson (som ju var offensiv per definition) så har flera Unitedmanagers använt sig av skotten långt ned i banan, medan det är högt uppe han gör mest nytta. Leder givetvis den interna skytteligan. 

Unitedklass:

 • Alejandro Garnacho höll hög klass i 90 minuter. Det är inte något man ser varje match, inte bara för att han sällan spelar en hel, utan för att han ofta försvinner ur matchbilderna. Nu är han klar etta som vänsterytter före Rashford. 
 • Luke Shaw ger United en helt annan stabilitet på kanten (speciellt när han nu börjar bli varm i kläderna efter lång skadefrånvaro). 
 • Den lille brassen på kanten har faktiskt sett hyfsat okej ut på sistone. Mot Chelsea fixade han en straff och var på ganska trevligt spelhumör – speciellt när han förnedrade sin gamle landsman med tunnelklacken. Men det är dags att leverera poäng också. 

Inte okej:

 • Den där straffen är för dålig. Inte acceptabelt. Om målvakten väljer att vänta ut dig går du på kraft i stället för det där debaclet. 
 • Just effektiviteten: Man ska inte stå med 2 ynka mål på nära 30 avslut. 
 • Dalots defensiv är fortfarande alldeles för dålig. Offensivt håller han hög klass, men i försvarsspelet saknas så mycket för någon som blir 25 år i mars. Märkligt att han går före AWB, vars kantspel på motståndarnas planhalva förbättrats avsevärt. 
 • Defensiven var oftast lika öppen som den brukar vara. Amrabat fick ofta klara sig själv mot två-tre Chelseaspelare centralt och mot ett bättre lag hade United blivit straffat hårdare. 

Annars:

 • Minns ni tiden med Varane och Casemiro? Knappt man gör längre. Fransosen är så kall att han går runt med frostbeklädda kläder och Casemiro har ju inte varit tongivande sen mars. 
 • Wout Weghorst spelade i 17 ligamatcher i våras utan att göra mål. Rasmus Højlund har nu lirat i ett dussin med samma resultat. Det ger oss 29 matcher utan mål av en striker i Unitedtröjan. Oacceptabelt, även om dansken så klart är klasser bättre än nederländaren. 

Sist:

 • Bournemouth hemma på lördag och det vore så sjukt roligt att se United bygga vidar på detta och bara blåsa gästerna av banan som uppladdning för den näst intill omöjliga uppgiften att besegra Bayern nästa vecka.