Spelarbetyg: Manchester United - Bournemouth 0-3
Ännu en skamlig insats till samlingen

Manchester United skämde ut sig. Igen. På lördagen förlorade United med förnedrande 3-0 mot Bournemouth på Old Trafford, i en match där gästerna var bättre från avspark till slutsignal.

Visst, statistiken ger sken av en match som United dominerade. Den som såg matchen såg något annat. Bournemouth hade kontroll från avspark till slutsignal.

Okej, de inledande minuterna av andra halvlek var United okej. Då kändes det som att United skulle kunna äta sig in i matchen. Den känslan dödades tämligen snabbt.

Överlag var det bara dåligt. Bournemouth fick en tidig ledning till skänks och kunde sedan hålla United på avstånd utan överdrivna problem.

Vi ska inte ta ifrån Bournemouth att de gjorde en bra match. De är ett bra lag. En enhet där summan av kollektivet är mycket större än delarnas individuella värde.

Som Manchester United, fast tvärtom. United uppträder som individer utan plan. Elva spelare spelar sin egen match. Det allra konstigaste är att vi helt och hållet tycks ha gett upp tanken på att ha ett mittfält.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 4,5

Släpper in tre mål mot Bournemouth. Inget av målen var hans fel men nog kunde han ha gjort det bättre.

Diogo Dalot: 4

Mest bara osynlig och dålig. Tog, sin vana trogen, ett korkat avslut när en passning självklart var det bättre alternativet.

Harry Maguire: 5

En av två som inte behöver skämmas. Stod för två utmärkta brytningar i första halvlek och så långt var han riktigt bra. Sämre i andra halvlek och bolltappet före Bournemouths bortdömda mål är oacceptabelt. Betyget är kanske snålt men jag kan inte med att dela ut högre efter 0-3 mot Bournemouth.

Luke Shaw: 3,5

Utbytt 79. Inledde matchen med en horribel passning till Onana. Den passningen satte liksom tonen för både matchen och Shaws insats. Följde upp det med en dålig passning före 0-2. Loj från avspark tills han blev utbytt. Har sett bra ut efter comebacken men idag var han bedrövlig.

Sergio Reguilón: 5

Varnad. En av två som inte behöver skämmas. Springer upp och ner. Den inlånade vänsterbacken har förstås ingen framtid i klubben men ingen kan rimligen beskylla honom för att inte försöka. Sen brister det förstås i kvalitet med jämna mellanrum. Att komma runt på kanten för inlägg är i slutändan rätt meningslöst när det är uteslutet att inlägget ska träffa rätt.

Scott McTominay: 3

Farlig för motståndarna i offensivt straffområde. Minst lika farlig utanför offensivt straffområde. Tyvärr då farlig för Manchester United. Är på planen för att göra mål. När han inte gör mål är han en enorm belastning för laget. Det går att ha en anfallare som är fripassagerare (förutsatt att anfallaren gör tillräckligt många poäng). Det går inte att ha en fripassagerare på mittfältet. Sover när han ska ta emot bollen före 0-1 och slår sedan en slarvig passning som leder till ett stolpskott.

Sofyan Amrabat: 3,5

Det är en otacksam uppgift att vara ett enmannamittfält. För i all väsentlighet är det vad han var idag och vad den som spelar med Bruno Fernandes och Scott McTominay måste vara. Ingen klarar den uppgiften över tid. Sofyan Amrabat är emellertid sämre lämpad för den uppgiften än många andra, däribland bänkade Kobbie Mainoo. Det blir dumt och fel för ofta. Kanske bäst illustrerat av den ofantligt korkade bollen till Maguire före det bortdömda målet.

Antony: 4

Utbytt 79. Vi kan inte beskylla Antony för att inte kämpa. På två tredjedelar av planen är han trygg med bollen. På offensiv tredjedel är han emellertid inte ett dugg farligare än valfri åskådare. När han försöker sig på en svårare passning är han inte nära att lyckas. Den här säsongen har han bidragit med noll poäng på 943 minuter. Som offensiv spelare i Manchester United. Det är nästan en bedrift. Spelar du så mycket borde du bara på slump få med dig någon poäng.

Bruno Fernandes: 3

Varnad. Lagkapten Fernandes sätter tonen med en bedrövlig passning till McTominay, vilket ger gästerna ledningen. Är sedan bara frustrerad och toppar det med en sensationellt korkad varning. Den varningen betyder att han är avstängd mot Liverpool. Om det hade varit en tonåring som hade agerat så skulle beteendet vara oacceptabelt. När det är lagets kapten och viktigaste spelare finns det inte ord som räcker till. Usch!

Alejandro Garnacho: 4,5

Utbytt 79. Trummar på i början av andra halvlek och är då den som vill föra United in i matchen. Utöver den perioden mest bara dålig eller osynlig.

Anthony Martial: 2

Utbytt 56. Usel på alla sätt och vis.

Rasmus Hojlund: 4

Inbytt 56. Varnad. Uträttade egentligen ingenting.

Jonny Evans: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas. Att just Evans klev in känns som ett val som gjordes enbart för att skicka en signal till Raphaël Varane.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas. Tycktes vara fokuserad på att ramla i hopp om att domaren skulle blåsa straff i sympati.

Erik ten Hag: 3

Beslutet att starta Anthony Martial var horribelt. Beslutet att helt ignorera mittfältet var horribelt. Beslutet att inte byta i paus var horribelt. Beslutet att inte byta ut den avstängningshotade lagkaptenen vid 0-3 var horribelt. Då har jag inte ens nämnt att Raphaël Varane och Aaron Wan-Bissaka var fastfrusna på bänken.