Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Alla backar Ten Hag / Martial gör sitt sista ryck / Casemiro åter i träning

Tisdagens nyheter inkluderar färska ord från dagens presskonferens med Erik Ten Hag och Scott McTominay. Vi vet veta att alla står bakom tränaren och att laget har potential att slå vem som helst bara de håller sin högstanivå.

I övrigt rapporter om att Casemiro är åter i träning och att Martial med all sannolikt är borta till sommaren. 

Alla backar Ten Hag

På dagens presskonferens gjorde Scott McTominay klart att han har mycket att tacka Erik Ten Hag för vad gäller att hitta tron på sig själv. Han betonade också att alla spelare står bakom tränaren. I övrigt blev presskonferensen ganska upprepande mot hur det brukar låta, att det gäller att vara mer konsekventa på en hög nivå, men att laget ändå har tron på sig själva och att de kan slå vilket motstånd som helst om de spelar på samma sätt som mot Everton och Chelsea.

ETH: ”Det räcker med att titta på video från matchen mot Chelsea, då ser vi hur vi kan spela”. Ten Hag uttryckte att det är hans ansvar att gjuta mod i truppen och att de kan prestera på en högre nivå mer konsekvent. Han såg också tillbaka på matchen mot Bayern München i Tyskland och menade att det länge var jämt, men att United gjorde misstag som borde ha undvikits.

Det blev klart att laget vill stanna i Europaspel och då är det bara vinst som gäller imorgon kväll. Scott McTominay uttalade sig om det tuffa schemat men menade att det bara är att hålla ihop och göra sitt bästa. ”Det går upp och ned, men då gäller det att hålla ett klart sinne och försöka visa vad man kan”.

Vi fick veta att Victor Lindelöf är ett frågetecken inför morgondagens drabbning.

Ten Hag betonade också åter den fina relationen med fansen och menade att det är tufft för alla att komma till Old Trafford, ”nu gäller det att vi också ger dem energi, det är vårt ansvar”.

Se hela presskonferensen på Uniteds officiella hemsida.

Martial gör sitt sista ryck

Enligt rapportera från The Athletic ska United inte vilja förlänga kontraktet med Antony Martial när det går ut till sommaren. Det kan till och med bli ett tidigare avsked i januarifönstret, men allt tyder i alla fall på att fransmannen gjort sitt i klubben efter säsongen.

Han kom till United 2015 och har gjort 90 mål på 317 matcher men i år har det endast blivit sju matcher från start och två mål totalt. Det finns fler spelare vilkas kontrakt går ut till sommaren, det gäller bland annat Aron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf och Hannibal Mejeri. Det återstå att se om vilka som kommer att förlängas.

Casemiro tillbaka i träning

Vi har nåtts av de positiva rapporterna att Casemiro är på väg tillbaka efter skada. Han sågs i individuell träning under söndagen. Casemiro har inte spelat sedan i oktober och hade dessutom svårt att finna förra säsongens form i upptakten av denna. Låt oss hoppas att han kommer tillbaka i gott slag.

Bayern Münchens trupp

Bayern Münchens har gått ut med truppen som är aktuell för besöket på Old Trafford i morgon. Det är en namnkunnig trupp som kommer till Manchester.