Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Shaw och Rashford tillbaka / van de Beek klar för Frankfurt / Historiska domare

Dagens Unitedsvep kommer med det som sades i Erik ten Hags presskonferens inför helgens möte med Liverpool på Anfield. Vi rapporterar också att Donny van de Beek verkar vara klar för utlåning till tyska klubben Frankfurt. I övrigt så blir Rebecca Welch och Sam Allison historiska domare i Premier League.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag svarade på frågor angående skadeläget, mentaliteten och mycket annat under sin presskonferens inför söndagens resa till Anfield.

Om tillgängligheten på Maguire, Shaw, Rashford och Martial

Harry [Maguire], han kommer inte att vara tillgänglig för de kommande matcherna, men vi tror inte att det är en långtidsskada. Luke Shaw, han tränade i morse. Så vi tror att han är tillgänglig på söndag.

Marcus Rashford, han är tillbaka

Anthony Martial är inte tillbaka

Om kaptensbindeln

Ten Hag var väldigt hemlighetsfull när frågan kom om vem som kommer att bära kaptensbindeln nu när både Bruno Fernandes och Harry Maguire är otillgängliga. Ten Hag svarade att han visste vem som skulle vara kapten, men ville inte ge bort vem.

Om mentaliteten inför Anfield

Jag tror att alla vet att vi måste vara väldigt motiverade när man åker till Anfield. Det är ett fantastiskt ställe att spela på och man vet att det kommer att bli tufft. Jag tror att det är något som alla toppfotbollsspelare vill ha, att ha den utmaningen. Man måste se framåt och visst, förra året har vi det i minnet, men man måste ta nytta av det. Lära sig av det. På söndag kan vi bevisa det.

Om förhållandet med truppen

De säger till mig att de är bakom mig. Men jag fokuserar på processen och att få det här laget att spela bättre. Jag fokuserar på att göra individerna bättre. Det är allt jag gör, med fokus på rätt saker: laget.

Om Höjlunds målfacit

Han har gjort mål på högsta nivån. Champions League, fem mål, är enormt för en ung spelares prestation. Jag tror inte att det finns så många unga spelare som kan göra det, han har potentialen. Vi vet det och vi är säkra på att han kommer att nå dit. Han kommer att göra mål i Premier League, jag ser hur han jobbar på träningen.

Om förra säsongens förnedring kontra nuet

Det var en dålig upplevelse. Men det är inte likt, du börjar om på noll. Förra säsongen, i första halvlek, tycker jag att vi spelade väldigt hyfsat och vi blev krossade efter halvtid. Sedan kollapsade vi. Ja, det får inte hända, men det var förra året. Det var ett annat lag med olika spelare, åtminstone för en del. Vi kommer inte att ignorera det men vi går dit och vi kommer att vara säkra och jag vet att mina spelare kommer att vara säkra på att kämpa från början till slut. Vi måste kämpa där, vi måste utmana där och du går dit med tanken, vi kommer att förbereda oss med idén att vinna där.

Om färre matcher framåt

Vi har haft så många skador under den första delen av säsongen, men nu när vi har mindre matcher blir belastningen mindre. Så det kan ge spelare en möjlighet att återhämta sig och även ha mer tid på träningsplanen. Det betyder att vi också kan vara fräschare i matcherna.

Om svårigheten att fastställa stil och rutin

Vi jobbar här med en typisk spelstil, det jag alltid jobbar med. Men du behöver spelarna att spela regelbundet i laget. För att få in rutinerna vill man inte byta ut sitt lag varje match och så har varit fallet. Framför allt har vi haft detta problem i backlinjen och på vänsterkanten, vänster mittback, vänsterback. Varje gång måste vi byta där och det förbättrar inte rutinerna.

Van de Beek klar för Frankfurt

Donny van de Beek är klar för utlåning till tyska Frankfurt, det enligt Fabrizio Romano. Lånet kommer att gälla från januari till juni och inkluderar en köpoption på 15 miljoner euro. En låneavgift kommer också att betalas till United.

Historiska domare

Julomgången i Premier League blir lite extra speciell på domarfronten då Rebecca Welch blir den första kvinnliga domaren någonsin i ligan då hon kommer att döma matchen mellan Fulham och Burnley den 23:e december.

Även Sam Allison är historisk då han blir den första mörkhyade domaren att döma en Premier League match på hela 15 år. Allison kommer att döma matchen Sheffield United och Luton den 26:e december.

ETP-talangen blir proffs

Jaydan Kamason blir den första spelaren från ungdomsprogrammet Emerging Talent Programme (ETP) att skriva på proffskontrakt med Manchester United.

Akademins ETP program driver flera projekt i Manchesterområdet för att ge barn en chans att engagera sig med klubben genom fotbollen och för att ge talangfulla spelare en möjlighet att utvecklas vid klubbens anläggningar.