Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Lindelöf blir borta i några veckor / Old Trafford för damerna / FSA om Super League

Dagens Unitedsvep kommer med det som sades i dagens presskonferens inför morgondagens match mot West Ham. Vi rapporterar även att damernas sista match på säsongen ska spelas på Old Trafford. I övrigt så har FSA gått ut med ett uttalande angående Super League.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag svarade på frågor angående skadeläget, anfallsspelet och julplanerna i dagens presskonferens.

Om Casemiro och Martinez

De är inte tillgängliga före jul. Vi förväntar oss att dem ska vara tillbaka i mitten av januari.

Om Mount, Maguire och Lindelöf

Mount blir liknande [till Casemiro och Martinez], i januari.
Jag förväntar mig att Maguire ska vara tillbaka tidigt i januari
Lindelöf är inte redo till West Ham. Han har genomfört en operation och blir borta i några veckor. Han hade ett problem och så dess personligt är det, men han måste göra operationen.

Om måltorkan

Jag tycker att vi har spelat mot väldigt starka lag i form av Liverpool och Bayern München, det är uppenbart, och innan mot Bournemouth hade vi en dålig match som vi har vet. Det finns alltid problem men vi vet också att vi måste förbättra oss, i vårt spel spelade vi väldigt bra mot Bayern München och Liverpool men vi borde ha skapat fler chanser och då borde vi naturligtvis ha varit mer kliniska i sådana ögonblick.

Mer om offensiva spelet

Min filosofi, vi måste attackera med 11. Det handlar inte bara om en spelare utan det handlar om alla. Så vi måste få rörelserna bättre, bollbesluten, beslutsfattandet på bollen måste bli bättre, och ibland måste vi också vara mer kliniska. Jag tror att den bästa chansen på söndagen i Liverpool var vår och det var ett fantastiskt anfall.

Om Super League

Jag hänvisar till uttalandet som klubben gav i går.

Om truppens styrka

Den nuvarande truppen är jag nöjd med. När vi får tillbaka våra spelare är jag säker på att vi har en bra trupp. Jag tror att mycket av vår form, hur det gick under första halvan av säsongen, detta var en anledning bakom det eftersom många spelare inte var tillgängliga och jag är säker på att när alla spelare är tillgängliga, det ser ut som att Casemiro kommer tillbaka, Martinez kommer tillbaka, Mason Mount kommer tillbaka. Vi kommer att vara mycket starkare efter vintern.

Om målgörandet

Jag tycker att han [Höjlund] är en mycket bra spelare under stress, och han hanterar det. Men det handlar inte bara om Rasmus Höjlund, det handlar om Marcus Rashford, det handlar också om Antony, det handlar också om Bruno Fernandes, det handlar om Scott McTominay. Det finns många spelare som kan göra mål. Glöm inte våra ytterbackar som måste vara en stor del i det. Jag är säker på att vi arbetar med det faktumet som grupp.

Om ledigveckan

Vi har haft ett så hektiskt schema, så vi gav grabbarna ledigt några dagar, också för att vi går in i en hektisk vecka igen med tre matcher, så de behöver det från den fysiska sidan, de behöver vila. Att komma bort från fotbollen, även mentalt, så nu förväntar jag mig att de är fräscha och vi kan gå in i en enorm vecka som är en fantastisk möjlighet för oss. Med det goda Liverpool resultatet i ryggen kommer det att ge laget förtroende att vi kan konkurrera med de bästa lagen i den här ligan

Om julplanerna

Mina planer måste vara kring matcherna eftersom matcherna kommer att vara min nyckelpunkt att fokusera på, som jag precis sa att vi har tre stora matcher att spela i den här veckan, vi ser verkligen fram emot det. Det är alltid en enorm period för vilken klubb som helst i Premier League, men definitivt nu för oss, så vi kommer att fokusera på det. Men det kommer att finnas lite tid på fritiden för att vara med  familj och ha lite tid tillsammans för att fira jul.

Old Trafford för damerna

Nu är det bekräftat att damernas sista ligamatch för säsongen kommer att spelas på Old Trafford. Matchen mot Chelsea kommer att spelas på Old Trafford den 18:e maj 2024.

Ändringen betyder även att matchen mot Everton som ska spelas den 31 mars, som tidigare skulle spelas på Old Trafford, nu flyttas tillbaka till Leigh Sports Village. Detta på grund av krockar i matchschemat.

Mötet med Chelsea kommer att bli den sjätte gången som damerna kliver ut på Old Trafford för match.

FSA om Super League

Footballers Supporters’ Association har gått ut med ett uttalande efter de nya uppgifterna om Super League.

Som förväntat så tar FSA en starkt negativ position till turneringen och skriver att den inkommande oberoende regulatorn kommer att blockera alla klubbar från inhemskt spel ifall de skulle gå med i Super League.

Framgång måste tjänas på planen, inte sys ihop i styrelserummen

Läs hela uttalandet nedan.

Res med oss till Manchester!