Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
En lugn januari förväntas / Sancho ryktas till bekant ort / Reguilon skickas hem

Ett maffigt svep kommer med flera transferrykten, som sig bör i januari månad. Utöver det har vi bland annat en vänsterback som kommer skickas hem, en oviss framtid för vår nummer ett, och finbesök från vår nya delägare.

En lugn januari väntas på transfermarknaden

Enligt The Athletic kommer det bli en sval januari. På transfermarknaden för Manchester United, alltså. Med tanke på att INEOS inblandning i Uniteds affärer är ytterst liten för tillfället i väntan på godkännande och navigering igenom byråkratisk djungel. Man får även ha i åtanke att Ten Hag sagt med egna ord att han är nöjd med truppen och inte förväntar sig några värvningar i januari.

United gör majoriteten av sina affärer på sommaren och januari brukar betyda nödlösningar och att sätta pluggar där det läcker. I januari förväntas det inte finnas mycket pengar över på transfermarknaden, och FFP-regleringar sätter käpp i hjulen.

Avlastning av högbelönade spelare som Jadon Sancho hade kunnat utvidga plånboken lite, men annars är det knapert. En belåning är då på tapeten, med Eric-Maxim Choupo-Moting, Thomas Muller och Timo Werner som potentiella namn. Utöver de offensiva pjäserna så ska även en mittback vara av intresse. Om United får betalt vid en spelarförsäljning ska stekhete Serhou Guirassy vara i kikaren. Stuttgart-anfallaren har gjort 17 mål på 14 matcher i Bundesliga den här säsongen.

Spelare som sägs hänga löst det här fönstret

Anthony Martial, Casemiro och Varane är tre spelare som möjligtvis överväger sina alternativ i januari. Martials kontrakt utgår i sommar och United behöver sälja, men det sägs vara ett orosmoment om United kan få in bättre ersättare. Om inga dugliga ersättare finnes så sägs inte Ten Hag vara sugen på att sanktionera någon försäljning.

Utbölingen Jadon Sancho är tillgänglig på transfermarknaden, då på lån, för att försöka bevara Sanchos värde och avlasta lönekuvertet, då Sancho sitter på mer än 2 miljoner i veckan. Mer om detta längre ner.

Mason Greenwood är av intresse för flera La Liga-klubbar, bland annat Barcelona, men en lösning för Greenwoods framtid sägs vara mer sannolik i sommar.

Sancho ryktas till tidigare klubb

Jadon Sancho har minst sagt varit utfryst den här säsongen, efter den uppmärksammade klyftan mellan Ten Hag och Sancho i september. Sanchos tidigare klubb Borussia Dortmund sägs nu vara intresserade av ett lån.

Sancho, som inte har spelat sedan augusti, är en av de bäst betalda i truppen och att avlasta Sanchos lön är såklart av intresse. Det är inte säkert hur stor del av lönen Dortmund är villiga att betala, men diskussioner sägs fortgå klubbarna emellan och Dortmund är positiva inför chansen att återförena klubb och spelare.

Reguilon tillbaks till Spurs

Enligt David Ornstein kommer Sergio Reguilon återvända till Tottenham Hotspur redan nu i januari, med hjälp av en brytklausul i låneavtalet. Med Shaw någorlunda tillbaka och Malacia på väg in samt färre matcher med tanke på uttåg ur både Champions League och ligacupen så sägs lånet upp. Reguilon har spelat tolv matcher den här säsongen.

Sir Jim besöker Old Trafford

Sir Jim Ratcliffe besökte Old Trafford för första gången igår. Vår nya delägare kommer hålla möten på Old Trafford och Carrington i väntan på att hans delägarskap godkänns av Premier League. Även Sir Dave Brailsford, INEOS sportansvarig, var på plats. Samtal med Ten Hag och resten av tränarstaben förväntas äga rum, men mer formella samtal kommer vid ett senare datum.

Earps framtid oviss

Enligt The Times sägs Mary Earps överväga en flytt utomlands. Nyligen utsedd till årets sportpersonlighet och årets sportpersonlighet i Storbritannien så är Earps ett hett ämne på transfermarknaden. Hennes kontrakt går ut i sommar och möjligheten finns att hon kan gå gratis.

Earps har ryktats bort sedan förra sommaren, då det sägs att en anonym klubb budade en rekordsumma för att kamma hem Earps, ett bud som nekades. Arsenal har länge varit en intressent, men intresset har svalnat och möjligheten sägs inte finnas det här fönstret.

Sommaren bjuder på fler möjligheter och de verkar finnas utomlands. Paris Saint-Germain sägs vara intresserade och även Barcelona, även om sistnämnda inte har målvakt som en prioritet. United sägs vilja undvika samma situation som hände med Alessia Russo, där utdragna kontraktförhandlingar ledde till att hon lämnade klubben gratis.

Wazza får sparken

Wayne Rooney har fått kicken från Birmingham City, ett tränaruppdrag han tog över i mitten av oktober. Då satt Birmingham på sjätteplatsen i tabellen. Nu ligger de på plats tjugo. Rooneys sejour har inte gått som tänkt, med bara två vinster och hela nio torskar på 15 matcher.

På X har han delat ett öppet brev där han medger att fotboll är en resultatdriven bransch, men att 13 veckor var för kort tid för honom att genomföra de ändringar han önskade i klubben. Rooney säger vidare att det kommer ta tid att återhämta sig från smällen, och att han kommer ta lite ledig tid med sin familj innan sitt nästa tränaruppdrag.

Hugill tecknar nytt kontrakt

Joe Hugill har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2026, med option för ytterligare ett år. Han förväntas även gå på lån för resten av säsongen, med flera klubbar i League One och League Two intresserade av anfallaren.

Hugill har gjort sju mål på nio matcher i Premier League 2 den här säsongen, men 20-åringen har ännu inte gjort sin debut för Uniteds seniorlag, men har vid flera tillfällen funnits tillgänglig på bänken. Han fick sin första smak av seniorfotboll förra säsongen i femtedivisionens Altrincham, där facit blev ett mål på sju matcher.

Toone och Earps nominerade till världselvan

Ella Toone och Mary Earps representerar Manchester United när damernas världselva ska tas ut den 15 januari. Earps får konkurrens av bland annat VM-stjärnskottet Mackenzie Arnold medan Ella Toone konkurrerar med bland annat svenskan  Fridolina Rolfö. Elvan utses av FIFPRO, världens största spelarfack, och spelarna röstar fram världselvan varje år.

Intervju med Eric Bailly

Andy Mitten har intervjuat Eric Bailly för The Athletic med fokus på hans karriär i United. Bailly öppnar upp sig om hur ett videosamtal med Mourinho var startskottet för hans tid i United, hur skadorna har plågat honom och hur han kom överens med sina lagkamrater; bland annat hur bra han kom överens med spansktalande Victor Lindelöf och “lugna” Harry Maguire.