Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Return to sender
Sergio Reguilón återvänder till Tottenham Hotspur

Vänsterbacken Sergio Reguilón har gjort sitt i Manchester United. På torsdagen bekräftas att hans lån till klubben avbryts efter en halv säsong. Han återvänder nu till Tottenham Hotspur.

Det är United som har valt att aktivera en klausul som gav klubben rätt att avbryta lånet efter en halv säsong. Vi har inga indikationer på att United har någon avsikt att hämta in någon ny vänsterback. Snarare är detta ett tecken på att klubben räknar med att Tyrell Malacia ska vara tillgänglig under vårsäsongen. Detta samtidigt som ordinarie vänsterback Luke Shaw är tillbaka i spel, även om engelsmannen har missat de två senaste matcherna på grund av en mindre skada. Vidare gäller att United, efter uttåg ur Europa och Ligacupen, har relativt få matcher under våren.

Reguilón anslöt till United på deadline day, då både Shaw och Malacia var långtidsskadade. Trots brist på vänsterbackar i United fick Reguilón bara sporadisk speltid. Det hände att högerbacken Diogo Dalot och även mittbacken Victor Lindelöf föredrogs till vänster.

Totalt spelade Reguilón tolv matcher i Uniteds tröja. I sju av dessa ingick han i startelvan men han fullföljde bara tre matcher. Han gjorde inget mål och ingen assist men han drog på sig fyra gula kort.

“Det har varit fantastiskt att spela för Manchester United,” skriver Reguilón på sociala medier.

“Jag vill bara säga tack till klubben, fansen och lagkamraterna.

“Det var ett privilegium att spela för den här stora klubben.

“Jag önskar Red Devils all lycka.”

Vi tackar Sergio Reguilón för hans insatser som Unitedspelare och önskar honom all lycka i framtiden.

Res med oss till Manchester!