Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Hannibal närmar sig flytt / Jankos mardrömsflyg

Ett mycket kort svep där Hannibals möjliga lån verkar vara på väg att gå i lås. Utöver det har vi en före-detta Unitedprodukt som hade en mödosam flygresa till afrikanska mästerskapen.

Hannibal närmar sig Sevilla

Ett låneavtal mellan United och Sevilla gällande Hannibal ska vara väldigt nära att bli verklighet. Sevilla har fått konkurrens från Everton om Hannibals signatur men Sevillas förslag ska enligt The Athletic vara att föredra för United och Hannibal. Enligt uppgifter ska lånet även innebära en köpoption som kan aktiveras till sommaren. Det kommer dock inte utan en återköpsklausul, som garanterar att United fortfarande kan få tillbaka Hannibal i framtiden, i fallet att övergången blir permanent.

Janko och Gambias mardrömsflyg

Den tidigare Unitedspelaren Saidy Janko, aktiv i Gambias landslag, var tillsammans med landslaget på väg till Elfenbenskusten för att spela afrikanska mästerskapen när planets luftkonditionering slutade fungera kort in i flygresan, som lämnade Janko och resten av planets passagerare dränkta i svett. Många av passagerarna svimmade på grund av den dåliga syresättningen. Efter bara nio minuter var planet tvunget att nödlanda.

Janko kallar det hela “oacceptabelt” och att laget hade tur att planet nödlandade sÃ¥ tidigt, dÃ¥ ingen vet vad som hade hänt om passagerarna hade befunnit sig i den miljön en längre tid. Janko vädjar att flygsäkerheten ska utvärderas inför mästerskapen.