Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Flera viktiga pjäser är redo för uttagning / Datum för FA-Cupen

Dagens Unitedsvep handlar främst om Erik ten Hags presskonferens inför söndagens match mot Tottenham. Vi kan även rapportera att datumet för Uniteds nästa FA-Cup match har fastställts.

Erik ten Hags presskonferens

Erik ten Hag fick svara på frågor angående skadeläget, Sanchos utlåning, Antonys svaga form och en massa annat. Läs vad huvudtränaren hade att säga nedan.

Om skadeläget

Vi har haft många skador. De senaste dagarna tränar Licha Martinez, Casemiro tränar, Luke Shaw tränar. Så det finns spelare som återvänder, de kommer in för uttagning på söndag.

Eriksen var sjuk i veckan, han är tillbaka. Antony är tillbaka. Amad är tillbaka. Vi har fler val i det här ögonblicket i truppen för att sätta ut startelvan och skapa en bänk som är starkare.

Om utlåningen på Sancho

Jag hoppas att han mår bra. Jag önskar honom lycka till. Jag hoppas att det blir en succé.

Om Spurs

Det är definitivt annorlunda. Jag tycker att det är en riktigt stor komplimang till hur de spelar, så han (Ange Postecoglou) ändrade miljön där. De spelar verkligen proaktivt, det är väldigt roligt att titta på dem, med mycket dynamik. De kombinerar det med bra resultat. När vi mötte dem borta, jag tycker att vi kan ta något från det. Jag skulle säga, särskilt under de första 35 minuterna, dominerade vi dem. Och vi borde ha gått i ledningen. Men det gjorde vi inte, så vi måste skapa vår egen tur och ta kontroll över spelet, och sedan måste vi avsluta chanserna.

Om förberedelser inför säsongens andra halva

Vi vet att vi måste förbereda oss för andra halvan av säsongen, vi måste göra det bästa programmet för alla spelare. Vi har en grupp spelare som måste ta det sista steget in i matchform. Så de behöver ett annat program än de spelare som hela tiden var tillgängliga och hade ett tufft program 2023.

Om tyngden av stabilitet i truppen

Vad du egentligen vill ha är ett lag med stabilitet. Det spelar ingen roll om du måste byta ut en eller två spelare från en match till en andra match, men inte så många byten som vi tvingades till det senaste året. Som jag sa tidigare, även under hela min tid här, har vi inte haft möjligheten att spela ett formstarkt lag där man kan välja startelvan.

Om Antonys svaga form

Det är väldigt simpelt. Jag tror att hans problem utanför planen hindrar honom från att spela bra. Jag tycker att hans första år var okej, och jag tycker att försäsongen var väldigt okej. De fyra första matcherna var väldigt bra. Till exempel, jag har sett matchen mot Spurs igen, han spelade en väldigt bra match där borta. Men från det ögonblick han var borta från spel och sedan kom tillbaka, levererade han inte den prestation vi borde förvänta oss av honom och han kan göra så mycket bättre. Om du nämner Ajax så tittade jag också tillbaka dit. Hans effektivitet, hans slutprodukt var väldigt hög där, även i Champions League, den var väldigt hög. Så jag är säker på att han är kapabel att göra detta genom att få till nyckelchanser, nyckelpassningar, inläggen, avslutningen. Hans slutprodukt i Ajax var väldigt hög, han borde återgå till de nivåerna men visst är Premier League svårare.

Mer om spelarens problem utanför planen

Det har haft effekt. Det har definitivt påverkat honom. Han måste ta itu med det, han orsakade dem, så han måste reda ut dem. Vi kommer att ge honom allt stöd men han måste göra bättre ifrån sig.

Om pressen att spela för Manchester United

Det är så mycket svårare att spela för Man United och att prestera för Man United jämfört med vilken annan klubb som helst. Så du behöver mycket stark karaktär för att prestera, för att hantera höga förväntningar. Naturligtvis, när priset är för högt, då kommer förväntningarna att stiga ännu mer så du behöver ännu fler starka karaktärer. Det här är den bästa klubben du vill spela för, det här är den bästa utmaningen du kan få. Jag vill inte nämna en viss klubb, men det är så mycket lättare att prestera i många klubbar än i Manchester United.

Om bedömningen av nya värvningar

Glöm inte förra säsongen att alla sa att värvningarna från Manchester United var mycket bra. För som ett lag presterade vi. Alla sa hur bra Licha Martinez gjorde det, alla sa till mig att Christian Eriksen är en toppvärvning, Malacia väldigt smart. Sedan hade vi Antony, som var okej. Alla sa att Casemiro var briljant förra säsongen. Så vi bedömer dem i ögonblicket, och jag tror att alla värvningar är toppspelare. Det vi måste hitta nu är ett sätt att prestera som ett lag, som en klubb, då kommer du att bedöma dem väldigt annorlunda.

Om statusen på Martial

Vi vill att alla spelare ska vara i form och förberedda för matchen. I det här ögonblicket är han inte det. Vi måste få honom redo. Det är också hans jobb att göra sig redo för nästa match, men i det här ögonblicket är han inte det. Han är under medicinsk behandling och han måste återhämta sig.

Datum för FA-Cupen

Manchester Uniteds bortamatch mot antigen Newport County eller Eastleigh i den fjärde rundan av FA-Cupen kommer att spelas den 28:e januari 17:30. Newport och Eastleigh spelar sitt omspel på tisdag efter att matchen på Newports arena Rodney Parade slutat 1-1.

Matchen mot Newport eller Eastleigh kommer att bli den första gången någonsin som Manchester United möter något av lagen.