Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Fernández lämnar för Benfica / FA-youth cup lottad / United föll tungt

Alvaro Fernández lämnar för spel i Benfica, orsakerna till säsongens skador har identifierats och ungdomslaget förlorade mot Chelsea, läs om detta och mer i dagens svep! 

Alvaro Fernández lämnar för Benfica

Ett flertal trovärdiga källor rapporterar att Alvaro Fernández, för närvarande på lån hos Granada kommer att lämna klubben för spel i Benfica. Det är oklart hur strukturen för övergången kommer se ut. Somliga källor rapporterar att det är ett lån med en köpoption, andra källor nämner ingen option alls medans andra källor nämner en ren transfer med en köpesumma på runt 9 miljoner pund.

Hur övergången kommer se ut är oklart, men Fabrizio Romano hävdar att de personliga detaljerna är klara och att det endast är en tidsfråga innan övergången blir klar.

 

En skadedrabbad säsong

Manchester Uniteds säsong har hittills definierats av skador. Laurie Whitwell från the Athletic rapporterar att spelarna har hittills missat i kombination 1052 dagar, totalt 195 matcher på 18 spelare. Inte bara är detta dåligt för de sportsliga resultaten utan de är även en ekonomisk kostnad då spelarna fortfarande får ut samma lön, men utan att leverera några resultat.

Endast fem A-lag spelare har inte varit skadade, Bruno, Garnacho, Dalot, Hannibal och Pellistri. Särskilt saknande har förra årets så lyckade triangel av Martinez, Casemiro och Varane varit.

Vissa inom klubben tror att skadorna delvis har att göra med hård träning, förra säsongens extrema spelschema samt hård träning.

Glädjande är att vi nu kan börja se ljuset i tunneln då ett flertal spelare, däribland Lisandro Martinez ryktas komma tillbaka de närmaste veckorna, Martinez redan i helgen.

 

FA-Youth cup lottad

Femte omgången i FA-Youth cup har lottats. Manchester United som möter Swindon Town i fjärde omgången kommer att få möta vinnaren mellan Gillingham och Sunderland vid vinst. I fjärde omgången slåss också Liverpool och Arsenal om avancemang liksom seniorlagen i FA-cupen senast. Vinnaren där möter Swansea eller Fulham.

 

Match mot Arsenal flyttad

Damernas match i WSL mot Arsenal har blivit flyttad. Nytt speldatum är den 17:e februari 13:30 svensk tid.

 

U-21 förlorade mot Chelsea

Under gårdagen spelare U-21 laget mot Chelsea i Premier League 2, matchen spelades i London och slutade 3-2 till hemmalaget. Chelsea öppnade starkt och hade efter första halvlek en 2-0 ledning, något som Shola Shortire på egen hand skulle vända genom två mål. Chelsea skulle dock komma att avgöra matchen i matchminut 91.

 

Brandon Williams återvänder

Brandon Williams har återvänt till Manchester United från sitt lån i Ipswich. Detta är dock endast tillfälligt då spelaren återvänt för att undersökas av Uniteds läkarteam då han plågats av diverse skador och sjukdom under säsongen, Ipswich tränare Kieran McKenna är dock hoppfull att spelaren skall återvända till dem redan nästa vecka. Williams kommer alltså att missa helgens match mot Sunderland.

Läs mer här.