Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Tottenham Hotspur 2-2
Delad pott i årets första ligamatch

Pigg start idag och tidigt mål men Tottenham kom också snabbt med farligheter första kvarten. Därefter var vi lite oroliga och kvitteringen kom också ganska snart. United hade stundtals svårt i uppspelsfasen och det känns fortfarande som laget behöver en tydligare idé och mer fart. Tottenham vann hörnstatistiken med förkrossande siffror och ser dessutom betydligt farligare ut än oss på fasta situationer.

I sista delen av första halvlek tillåts Spurs styra spelet. Vi behöver se mer aggressivitet och lite längtade man allt efter både Casemiro och Martínez. Då lite från ingenstans sätter Rashford behärskat bollen nere vid målvaktens vänstra stolpe. Vi vill dock att United ska kunna hålla i en ledning någon gång men samma visa upprepade sig igen. Ett snabbt mål för Tottenham i andra halvlek och det var kvitterat.

Därefter var spelet böljande fram och tillbaka. Tottenham tillåts styra spelet även i andra medan United stack fram med några enstaka chanser. Rashford såg piggare ut men får inte till det i de sista dragningarna frustrerande nog. Övrig offensiv mattas efter hand och anfallsalternativen är inte många på bänken.

Sista kvarten blir varken bu eller bä och United lyckas inte skapa några heta chanser. Det kunde ha slutat hur som helst kan man väl säga.

Summa summarum kan vi kräva mer av spelet åter igen men när de offensiva blixtrar till med individuell briljans får vi ändå en poäng. Vi ska kanske slå ett Tottenham med deras stukade offensiv men å andra sidan är de defensivt förstärkta idag och ännu är inte United där för att dominera och vinna den här typen av matcher.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

 

André Onana: 6

Gör en godkänd match, känns trygg och kan nog inte lastas för målen (eller?). Vill sätta igång spelet snabbt men saknar ofta alternativ.

Diogo Dalot: 6,5

Viktiga brytningar hela vägen och godkänd även framåt utan att vara så bra som han kan.

Raphael Varane: 6

Behöver dominera straffområdet för att vi ska vara fullt nöjda. Ändå godkänd.

Jonny Evans: 5

Fortsätter göra det ok men klarar inte riktigt bolla i backlinjen och gör några misstag bland annat vid 2-2.

Aron Wan-Bissaka: 7

Intressant start till vänster. Stark både defensivt och offensivt. Går in för hårt i varningssituationen.

Kobbie Mainoo: 6,5

Går från klarhet till klarhet och dominerar mittfältet i stora delar av första halvlek. Mattas i andra men måste absolut spela mycket framöver och växa in i rollen.

Christian Eriksen: 4

Känns tunn och stillastående överlag idag. Tyvärr.

Bruno Fernandes: 7

Sliter på sin vana trogen och gör mycket rätt, såsom ett magiskt pass till Rashford som leder till ettan. Springer också enormt
mycket, fortsätter gestikulera dock.

Marcus Rashford: 6

Börjar väl 2024 piggare än på länge så vi får vara nöjda med ett mål och hyfsad fart. Inte det riktiga flytet i sista dragningen dock och bör kunna värdera bättre.

Alejandro Garnacho: 6
Pigg igen på sin högerkant men utan att dominera denna gång. Förlorar matchen i matchen mot Udogie tycker jag.

Rasmus Højlund: 7

Äntligen en pangträff i PL när dansken stänkte upp bollen i krysset. Bra överlag, även om han drog på sig ett onödigt kort.

Scott McTominay: 5

Inbytt 58. Naturligt byte med Eriksen men vi ser inte mycket av skotten. Borde avgjort matchen dessutom.

Lisandro Martínez: 6

Inbytt 63. Efterlängtat och bra inhopp, vi hoppas att han startar varje match snart tillsammans med Varane.

Antony: n/a
Inbytt 88. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Svår att kritisera för dagen även om han faktiskt hade behövt regissera en vinst idag.