Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Alvaro Fernandez lånas ut till Benfica

Uniteds spanska ytterback Alvaro Fernandez kommer att spendera resten av säsongen i den portugisiska storklubben Benfica. Detta bekräftas av båda klubbarna på onsdagen.

20-åringen anslöt till Uniteds akademi från Real Madrid under sommaren 200 och har gjort störst avtryck i reservlaget. I slutet av säsongen 2021/22 prisades han som årets spelare i reservlaget och säsongen därpå gick han till Preston North End på lån.

Inför den pågående säsongen fanns vänsterbacken med på försäsongsturnén och gjorde då fyra framträdanden. Därefter blev han utlånad till La Liga-klubben Granada över säsongen 2023/24. Fernández spelade 13 ligamatcher, varav 5 från start, under första halvan av säsongen men nyligen avbröts lånet.

Någon a-lagsdebut har det alltså inte blivit för Fernandez, som nu lämnar på lån till Benfica i Portugal. I affären finns en klausul inskriven, vilken innebär att Benfica har en option att köpa Fernandez för €6 miljoner, inklusive bonusar på €3 miljoner.

Option övergår emellertid i en obligation, det vill säga att Benfica måste köpa loss honom, om han startar åtminstone hälften av matcherna han spelar.

United har också en återköpsklausul samt en vidareförsäljningsklausul inskrivet i avtalet.

Vi önskar Alvaro Fernandez lycka till i Benfica!