Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Newport stängde biljettkontor i förtid / AI ska stötta utvecklingen / Gore till Port Vale

Måndagens nyhetssvep innehåller uppgifter om ett hårt tryck på biljetter inför söndagens FA-cupmatch mot League two-laget Newport County. Därutöver rapporterar vi om att Dan Gore sannolikt lånas ut till Port Vale kommande dagar samt att AI ska hjälpa fotbollsverksamheten i United framåt. Till sist: några sillrykten. 

Newport stängde biljettkontor i förtid

Det blev ett hårt tryck för biljettkontoret i klubben Newport County inför matchen mot Manchester United på söndag. Kontoret tvingades stänga tidig förmiddag idag och resterande biljetter såldes endast online efter att de blivit utsatta för hot och trakasserier skriver The Independent. 

Tidigare har de rapporterats om att en tillfällig läktare kommer att ställas upp för att husera åtminstone några hundra extra United-fans. Totalt väntas omkring 10 000 personer komma till stadion Rodney Parade.

AI ska stötta utvecklingen

The Telegraph rapporterar om ett projekt där AI ska hjälpa till att utveckla fotbollsverksamheten i Manchester United både på ungdomssidan och seniorsidan. Projektet är ett samarbete med Manchester Metropolitan University’s Institute of Sport och kommer att involvera flera doktorandprojekt där.

Meningen är att projektet som ska starta till våren kan bidra till djupare insikter om de tekniska, taktiska och fysiska krav som ställs på fotboll idag. Genom framtagandet av mer omfattande och specifik data i relation till spelare och olika situationer i spelet ska analyser möjliggöras, analyser som ska kunna bistå ledarstaben på olika sätt.

Gore till Port Vale

Löftet Dan Gore kommer sannolikt lånas ut till Port Vale i Leauge One enligt uppgifter idag. Även om Gore fick göra sin debut under Ten Hag i ligacupmatchen mot Crystal Palace och ses som ett stort löfte behövs mer konsekvent speltid. Även Blackpool har tidigare visat intresse för den unge mittfältaren.

Sillyrykten för dagen

Här kommer några Sillyrykten för dagen i första hand uppsummerade från The independent,  Daily Mail och The Mirror. Samtliga uppgifter ska naturligtvis tas med en nypa salt.

Angående spelare in, hör vi bland annat namn som Barcelonas försvarare Ronald Araujo. Han anses vara under stor utveckling men kommer inte vara billig, säkert upp mot 70 miljoner euro. En som vi hört om förut är Matthijs de Ligt. De Ligt är för närvarande under kontrakt med Bayern München utan att få särskilt mycket speltid där. Tyska BILD har bland annat rapporterat om att det ska vara en fnurra mellan honom och tränare Tomas Tuchel.

Andra namns som nämns som potentiella värvningar är Crystal Palace unge mittfältare Michael Olise och Evertons Jarrad Branthwaite. Olise har tidigare ryktats även till Chelsea. Branthwaite i sin tur kan enligt ESPN kan vara aktuell för United efter INEOS intåg i klubben. Han har fått ett genombrott under Sean Dyche i Everton. Enligt samma källa ska Aron Wan-Bissaka vara aktuell för att gå åt andra hållet.

Ratcliffe sägs också se över vilka spelare som finns i Nice och ett namn som nämns är Jean-Clair Todibo. Den franske landslagsmannen har också länkats till Tottenham.

Angående spelare ut så har vi tidigare hört om att Anthony Martial tycks bli kvar till sommaren för att därefter lämna som fri agent. En annan spelare som ryktas bort är Facundo Pellistri, det kommer troligen bli ett utlån där Granada sägs ligga närmast.

Gårdagens uppgifter om Ajax Brian Brobbey följs idag upp av information från The Mirror som menar att Brobbey har varit aktuell för Manchester United länge, men att han nu inte längre pratar med Erik ten Hag. Den 21-årige anfallaren har gjort 13 mål på 25 matcher för den holländska klubben. Det råder en del oklarheter runt Brobbeys intentioner att vilja komma till United då han, trots ihärdiga rykten, valde en återkomst till Ajax från Leipzig hösten 2022.

Har det unga anfallslöftet Brian Brobbey slutat tala med Erik ten Hag?

The Mirror i sin tur kommer med uppgifter om att nye VDn  Omar Berrada har hintat om framtida affärer för Uniteds del. Som ansvarig för City har han tidigare varit tydlig med att inte  överbetala spelare. När Harry Maguire var på tapeten lär han ha sagt att man måste titta på spelarens kvalitet, ålder, erfarenhet och vad han kan bidra med. Några sätter Berradas taktik i samband med att Casemiro kommer lämna innan priset sjunker för mycket. Han är idag bäst betald i klubben och de italienska klubbarna AC Milan och Juventus sägs övervaka hans situation. 

Res med oss till Manchester!