Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Radek Vítek skriver nytt kontrakt och lämnar på lån

Manchester Uniteds tjeckiska målvakt Radek Vítek kommer att spendera återstoden av den här säsongen hos Accrington Stanley på lån. Detta bekräftar de båda klubbarna på torsdagen.

I samband med utlåningen bekräftas också att Vítek har signerat ett nytt kontrakt med United. Det sträcker sig till sommaren 2027.

Vítek spelade en halvlek i träningsmatchen mot Wrexham i somras. Det är hans enda a-lagsframträdande för United. Han har suttit på bänken som oanvänd avbytare i sju officiella matcher, varav tre den här säsongen.

Född hösten 2003 flyttade Vítek till United inför säsongen 2020/21. Han var given i målet när United vann FA Youth Cup 2021.

Den här hösten har Vítek bara spelat sporadiskt i Uniteds U21. Istället har han spenderat majoriteten av sin tid med a-laget, även om han bara sporadiskt har varit med i matchtruppen.

Sejouren i Accrington Stanley blir hans första lån.

“Jag vill komma igång så snart som möjligt,” säger Vítek till Accrington Stanleys hemsida.

“Jag tror att flytten till Accrington passar mig och jag hoppas få så många matcher som möjligt. Det är huvudsaken, jag vill spela regelbundet och få några viktiga matcher i kroppen.”

Accrington Stanley spelar den här säsongen i League Two. De ligger för närvarande tolva i tabellen. De är ännu inte helt avhängda från uppflyttning. Till den sista playoffplatsen är det bara fem poäng.

Vi önskar Radek Vítek lycka till i Accrington Stanley!

Res med oss till Manchester!